I pick up the pen

Dont know where to begin. What the fuck should I write yo?
Hon har ett sätt som ingen annan har att få mig att inte känna mig ensam även när jag inte är med henne. På något sätt känns det som att hon ser allt jag ser och känner allt jag känner. Som att hon är med litegrann hela tiden så när jag ska berätta om vad jag gjort behöver jag bara berätta litegrann för resten fattar hon själv för hon va med hela tiden, litegrann. Och jag känner henne i asfalten, mycketgrann.

39268-236

Data.
<kärleksförklaring>Alla kanske inte förstår det romantiska i bilden, jag tror att endel av er kommer att göra det när jag döper bilden till "frukost" och det kanske låter lite udda för endel, ni som inte ser photoshop lika viktigt som luft, ni som inte fattar hur smart en feedreader är, ni som aldrig gått in och uppdaterat någons blogg även fast ni spenderat hela dagen med dem och vet att de inte skrivit något. Ni skulle nog aldrig förstå hur man kan bli mer kär i någon av att denna någon förklarar för en hur man gör en "flatten image" action bunden till en av F-tangenterna i ovannämda bildredigeringsprogram. Jag kan nog inte förklara för er som inte förstår hur man kan vilja sitta närmare någon när denna någon använder ord som "header" om delar av en hemsida. Ni skulle nog inte begripa det romantiska i att sitta två timmar i sträck med näsan i en datorskärm mitt emot ens favorit som gör exakt samma sak utan att säga ett ord till varandra för att sedan skicka ett meddelande på MSN istället för att säga något, även fast man sitter en och en halv meter ifrån varandra. När sen samma person rycker ur sin nätverkskabel för att låta en koppla upp sig mot internet när de trådlösa nätverken slutar fungera kan inte ens jag förklara hur stort det är, men Lufsen kan ju gå skämmas med sina köttbullar.</kärleksförklaring>

Men ni som förstår, ni som vet, fattar ni hur bortskämd jag är?

Effektiv jagtid.
Ibörjan när jag fick reda på att jag inte skulle få ta semester förän i mitten/slutet av Augusti för att jag behövdes för mycket på jobbet kändes det rätt trist, att inte få vara ledig förän hösten (vintern?) kommit. Men nu känns det som att jag inte kunde fått en bättre tid att vara ledig. När jag fick se blicken i ögonen på de som kom tillbaka från sin semester som varit under en sommar som aldrig riktigt satte igång utan mest smög förbi och de nu helt plötsligt va tvungna att, helt outvilade, kliva tillbaka till vardagen som kommer att vara fram till vem vet när, då kändes det verkligen att jag fått rätt tid. Just precis exakt samtidigt kom allting på en gång. För första gången har jag timing med (nästan) allt. Mitt hjärta blöder fortfarande för att David ska åka ifrån mig, men allting annat kommer verkligen orkestrerat samtidigt och jag blir nästan lite orolig, för jag är inte direkt den som har tur med saker och ting, utan det brukar oftast verka bra men sedan göra en helomvändning och explodera i ansiktet på mig. Men än så länge har ingenting vänt om, ingenting exploderat och ingenting överraskat. Jag har till och med, för första gången, råkat ut för bra sammanträffanden och det mina vänner är verkligen ingenting vanligt.

39268-235

Jag är fortfarande helt förskräckt, fortfarande helt vettskrämd och fortfarande inte helt övertygad på att jag inte kommer att bli stångad om jag tar tjuren vid hornen, men jag låter det inte hindra mig från allting eller någonting längre. För trots att jag kanske är livrädd känner jag att jag inte har något att oroa mig för. Jag har faktist inte haft något att oroa mig för på jättelänge nu och mycket av det beror nog på att jag har varit omringade av folk som skänker mig trygghet. Två vänner som jag nöter ut internet med att tjata om hur bra de är och en flickvän som ger mig ro i själen. Att jag inte har något att oroa mig för gör mig visserligen orolig över när det kommer att blåsas bort och bara helt plötsligt inte finnas kvar längre, men jag kan inte ändra allting på en gång. Brännt barn skyr väl alltid elden och jag kommer nog alltid vara lite ängslig, men trots det så är jag inte rädd längre. Det kanske är skönt när det är varmt, men...

Jag leker i alla fall inte med tändstickor längre.

Señor Ghost

39268-232

Ordnystan.
Nu är dethär ett gammalt inlägg som jag har haft sparat som utkast men inte riktigt tagit mig till att skriva klart förän nu (och "nu" är typ utspritt på jag vet inte hur länge) men just när jag började skriva så inledde jag med: Igår när jag kom hem fick jag en jättedålig känsla i hela kroppen och jag visste inte riktigt vad den berodde på. Det kändes som att något dött. Jag tror att den berodde på att det faktum att David ska åka hem har blivit en verklighet med två trista faktum. Faktum ett (faktumet, haha) det faktumet som faktist känns, är att han inte kommer att finnas här på jag vet inte hur länge och när jag frågar honom vet inte han heller (när han kommer tillbaka det vill säga). Det är en ganska stor grej att säga kanske, om man skulle säga att någon och framför allt att ha denna någon hos sig har räddat ens liv, men shit David, utan dig vet jag faktist inte var jag skulle vara någonstans.

39268-231Så värt det.
Det kändes så sjukt mörkt när denhär sommaren inleddes, jag satt mest och ältade minnet av förra sommaren och hur "bra" den va (det va den och det tänker jag inte försöka ta ifrån den, men den är förbi nu precis som allting som va då). Jag va helt livrädd för denhär sommaren för det kändes som att jag inte ville någonting om det inte skulle bli lika bra som det som va förut. Jag satt hela vintern och kände att all galenskap och allt som va kasst berodde på att det va kallt ute (vi hittar symboler och något att skylla allt det dåliga på så vi slipper peka på oss själva, och med oss menar jag jag) och när det skulle bli varmt skulle allt bli frid och fröjd igen, då skulle allt bli sådär bra igen. Sen började det bli vår och allt det dåliga envisades med att stanna kvar och jag fick typ panik ända in i själen och allt började kännas rätt hopplöst.

Från en telefonkiosk.
Superhjältar har en tendens att dyka upp precis i "grevens tid" (det borde myntas ett modernt tvåtusentalsuttryck som kan ersätta greven, men vi kör på det så länge) och det va precis det, min hjälte, David gjorde. Jag kör (eller kanske körde? Nej, kanske fortfarande kör, jag vet inte riktigt) hårt på att halvt omedvetet alltid trycka ifrån mig de som betyder något för mig så långt jag bara kan (knuffa bort alla sen grina över att vara ensam, moget erik. Kanske elin hade rätt, men säg det inte åt henne). Men hur hårt jag än tryckte på honom så fanns han kvar och inte nog med det, han stannade hela sommaren. Jag kunde verkligen inte föreställa mig att allt skulle bli så bra som det blev, att sommaren skulle bli så galet bra som den blev (hej, positiv) men shit, han har verkligen gjort mitt liv. Alla dessa dagar som blev färre än vad vi trodde först, men fler än vi väntat oss då vi bara gått omkring och inte gjort någonting, stått sida vid sida, rygg mot rygg bara han och jag mot den virituella tevespelsvärlden lika mycket som den fysiskt verkliga. Pratat om det som är roligt, det som är tråkigt, det som kvittar och det som är det viktigaste i hela världen. Hela tiden, nu i tiden när jag har behövt honom som mest har han funnits här, fått mig att skratta, hindrat mig från att gråta, lyssnat när jag sagt något och berättat när han velat säga något.

39268-233Ghost-town
Något av det roligaste vi gjort (tycker jag) under sommaren är när han har tagit med sig sin xbox hem till mig och vi, efter att varit till ica luthagen, köpt juice, garvat åt något meningslöst kopplat in hans xbox till min lilla teve och våra xboxar med varandra slagit oss ner hemma hos mig och tagit oss an multiplayer co-op delen i Ghost Recon Advanced Warfighter 2. David och jag har exakt samma spelstil och tålamod och envishet med tevespelen att när något är svårt så låter vi hellre det svåra förstöra våra liv medans vi kämpar för att klara det än att skita i just det svåra och göra något annat roligt, för när man väl har klarat det är det en så belönande känsla som så kallade icke-gamers aldrig någonsin kommer att kunna förstå, det med att ingenting i mitt liv är annorlunda utan den enda skillnaden är att det finns en liten fil på någon spelkonsollhårddisk som säger att jag (vi i dethär fallet) klarat en mycket svår sak och det är något vi gjort ordentligt. Tillsammans har vi erövrat mark, stoppat pansarskyttefordon, bekämpat ondska och blivit sprängda i småbitar om och om igen. Spelet är utformat så att det oftast, nästan aldrig, går att klara det själv utan man behöver alltid någon som vakar över en medans man laddar om eller kollar vad som finns bakom en så man inte blir skjuten i ryggen. Symboliken är självlysande.

Jag kommer inte någonsin kunna vänja mig vid att inte ha honom här igen. Att vara utan är inte okej, inte någonstans och jag vet att jag kommer att sakna honom mer än jag någonsin kommer att kunna föreställa mig.

Och inget av det jag nyss skrivit räcker.
Tack David, för allt.

Transformers

39268-229

Robots in disguise (Ni har tur att jag har humor)
Som ni alla vet är ju transformers tidernas bästa film, alla kategorier någonsin (alienfilmerna ej inräknade). Det tycker Conny också, vi va och såg den på bio för inte hur länge sedan som helst, men det börjar bli några veckor sedan. Den stackaren (Conny) hade varit ett nervvrak i flera månader innan premiären kom och han hade inte kunnat varesig sova eller äta flera dagar innan vi skulle se den i ren nervositet (han är ett större transfan än jagsjälv) och när dagen väl kom va han nog lika glad att vi skulle se filmen som över det faktum att väntan äntligen var över. Vi hookade upp innan och promenerade på darriga ben mot biografen och jag tror vi kedjerökte ett paket cigaretter var påvägen dit och precis utanför, sen va det äntligen insläpp och vi fick äntligen äntligen gå in och sätta oss.

För en liten stund när vi satt där inne på en biosalong fullproppad med likasinnade nördar i en tyst sammanhållning, då, där, ägde vi världen i två och en halv timme (eller hur lång filmen nu är). När filmen va slut så brast hela biosalongen ut i en aplåd jag aldrig hört liknande till en film någonsin (och jag har minsann hört ett par). För jag tror inte att någon egentligen förväntat sig att den (filmen) skulle vara bra, speciellt inte eftersom att det är Michael Bay som regisserat den (eller vad han nu gjorde, det är "en film av Michael Bay" så något stort hade han ju för sig). Anledningen till det är att Michael Bay lyckades förvandla något så fruktansvärt (tragiskt visserligen, men...) actionfyllt som andra världskriget, närmare bestämt the attacken på Pearl fucking Harbor till en mjäkig kärlekshistoria och bara tanken fick det att vrida sig i magen på mig, för tänk om tänk om han hade förvandlat Transformers, en film som man inte får misslyckas med (jag vet, jag sa så om AvP också och den misslyckades ju totalt och jag för fortfarande mitt jihad mot Paul W.S Anderson för det, du ska brinna Paul, hör du det? Du är inte förlåten) och om han förvandlat den till en mjäkig, moralproppad originalvidrig snyfthistoria som Paul W.S Anderson gjorde med AvP. Hade huvuden rullat. Men nu gjorde han inte det som tur/skicklighet är utan han och de andra i filmteamet (och alla andra team som gjort så att vi äntligen fått se en spelfilm om Transformers. Jag kan fortfarande inte tro att det är sant) skapade något så actionpackat, något så komplett, engegerande, känsloladdat och vackert så att alla andra filmer som någonsin släppts tidigare blir helt överflödiga (alienfilmerna ej inräknade naturligtvis, bra va den ju inte, någon måtta får det vara).

39268-230De har naturligtvis gjort filmen anpassad till tvåtusentalet (det bästa talet) och anammat den "nya" designen på robotarna för, med handen på hjärtat, hur dumt hade det inte sett ut om det kommit glasskartongsrobotar med vigheten hos ett kassavalv och krävt respekt? Ja, det hade sett ganska dummt ut. Det kanske hade funkat nångång under åttiotalet, men det är ju ett tag sedan nu och funkar helt enkelt inte längre (fuck you fanboys). Men de har fortfarande fångat allt det vackra med Transformers. Optimus Prime (autoboterna, de goda transformersarnas, ledare) är fortfarande yttre rymdens ultimata bad-ass av alla bad-asses någonsin och fortfarande den enda killen genom tiderna som lyckas vara både cool och god på samma gång, det är extremt sällsynt. Nog för att decepticons (de onda transformersarna) var balla förut, men autobots (de goda) har alltid varit snäppet fräckare så har de nu, i den nya filmen, gjort decepticons till riktigt respektingivande fiender. Precis som det skall vara. Megatron är inte lika gay som han varit förut, han är faktist inte gay alls och när han, i filmen, förklarar för samtliga närvarande vem han är genom att säga "I am megatron" med en röst som kan beskrivas som ren kyla så började jag nästan gråta, så fint va det. Och filmmakarna har lyckats både bevara och väcka den känslan av "kom igen, bli en robot och när du blivit en robot kan du inte snälla snälla snälla bli ett fordon igen och när du blivit det kom igen, bli en robot igen!". Jag va helt stum, även fast jag tror jag stod och skrek när filmen va över. Aldrig har jag någonsin blivit så tagen av en film (alienfilmerna räknar vi fortfarande inte in) och det enda jag kunde tänka va "en gång till! en gång till!". Med svagare knän än jag hade när jag gick in på salongen va det dags att släpa sig därifrån och jag gick för att träffa David på Birger Jarl (den lokala backslick krogen här i Uppsala) och ni kan ju gissa hur många ragg jag fick när jag stod och höll en monolog om hur bra Transformers var hela kvällen. Just det, inte ett enda (men så jävla värt det, för jag hade sett Transformers på premiären!).

Det har varit en fröjd sedan dess att åka runt och se Optimus Prime, Bumblebee och Megatron fullkommligt tapetserade på vad som måste vara minst en femtedel (faktist inte ens det tror jag, men ändå) av alla reklampelare runt om i landet (runt om i stan framför allt, jag har inte varit runt om i landet sådär jättemycket på senaste tiden förutom G-town). En dag när jag åkte runt i jobb-bilen så kom jag på hur fantastiskt roligt det skulle vara om jag fotade en av Transformersaffischerna och skickade det fotot som ett MMS till min gode vän Conny och hur glad han måste ha blivit. Sen blev det till lite av en grej (jag har inte fått någon bekräftelse på om han blev glad eller inte, men vem skulle inte bli det liksom? Det är ju Prime...) och jag började fota varenda affisch jag åkte förbi och skicka den som ett MMS till Conny (mycket mycket roligt erik). Nu däremot har den sorgliga perioden kommit då reklamansvariga landet runt anser att det börjar bli dags att byta ut dessa fina affischer mot annan smörja (typ smygbög-Harry Potter med någon fånig titel och typ reklamer för margarin eller något annat bra. Omega-3 har ingenting mot Prime) och mina fototillfällen blir mer och mer sällsynta och jag sitter här med en hög bilder på Transformersaffischer som jag inte vet vad jag ska göra av.

Så jag tänkte på en rolig sak som jag kan göra med alla dessa foton (arton stycken, oj vad många!) och det jag kan göra med dem är att lägga upp dem här! Gud så kul. Gud. Inte nog med det, jag tänkte att ni kan ju kolla på dessa bilder och försöka lista ut var de är tagna och skriva ner era gissningar i kommentarfältet här nedanför, där det står "kommentarer" (kom ihåg att skriva nått sätt jag kan kontakta er på om ni inte är säkra på att jag känner er tillräckligt bra för att redan ha de uppgifterna) och den som gissat rätt på flest bilder senast den 31 Augusti bjuder jag på bio och popcorn någon kväll när det passar.

Enjoy!


Skriv typ gatunamn eller någon ännu närmre beskrivning och sådant till bilderna.
Alla bilder är inte tagna i Uppsala (en är tagen i Gävle).

Moment 22

39268-218

Mobilkameramobil.

Jag har haft ett dilemma med min mobiltelefon, eller rättare sagt kameran i mobiltelefonen. Det är det moment 22 som blir när en kamera ska fota sigsjälv, det blir vad som brukar kallas för svårt. Men eftersom att Hanna har (som ni kanske märkt) tagit med sig sin bad-ass digitalsystemkamera som jag blivit halvt (helt) förälskad i och bara gått och burit runt på de senaste dagarna för att jag äntligen kunna bestämma över saker som skärpa, zoom och.. ja, skärpa och zoom. Skärpan går ju att påverka litegrann på mobilkameran, men komigen, till vilken grad liksom? Låsa skärpan på något och sen hålla in knappen halvvägs medans man flyttar kameran är liksom inte coolt, det är bara budget. Och digitalzoom är förbjudet. Hur som helst, nu har jag äntligen fått ta ett ordentligt kort på min mobiltelefon och.. ja, nu kom jag av mig. Eller det kanske jag inte gjorde, det va nog allt jag ville få fram i dethär stycket (Hej Magnus!). Som en bonus i dethär stycket kan jag tala om att köpa en egen mobiltelefon höll jag på att skriva, digitalsystemkamera menar jag ju naturligtvis för en mobil har jag redan. Det har hur som helst hamnat högt på prioriteringslistan. Jag vill ha en Nikon. En Nikon D80.

Idag (imorse) va unjefär raka motsatsen till igår (igårmorse) då både jag och Hanna vaknade före Nova (hon är inkonsekvent i sina vakna-skrika rutiner, eller så va hon bara däckad efter gårdagen). Efter kaffe och hiphop gick vi ut och träffade Anna (äntligen, fan förlåt att det tagit sån tid och att jag varit så trög. Det ligger på mig). Vi gick upp och sa hej till Sebastian som ligger på sjukhuset för han har blivit påkörd av en motorcykel och har ett brutet ben. Det va sjukt skönt att se dig idag Seb, inte i den situationen på det stället, men duvet. Efter det släpade vi oss hem och hämtade våra grejjer för klockan fyra gick vårat tåg till G-Town.

39268-219

På tåget va barnvagnsplatsen upptagen av två tjockisar (jävla tjockisar) så vi satt i trapphuset (ja, trapphuset. Cyberpunktågen är hur grymma som helst) och vi va inte så sura som vi ser ut på bilden (det kanske bara är jag som ser sur ut), men Nova sov. Man såg inte särskillt mycket från detdär trapphuset (nej, okej, trapphus kanske låter lite överdimensionerat, men jag kommer inte på ett bättre ord för utrymmet som är där) och vi satt på golvet men ändå kändes det som att det va precis som det skulle vara. Hellre golvet liksom. Där satt jag och joxade med kameran och fick träsmak (eller säger man cyberpunktrapphusgolvsmak?) i häcken och Hanna satt och va snygg. Det är asskönt att vara tillbaka i Gävle (mitt borta-hemma) och det är skönt att vara här (i skrivande stund sitter jag i Hannas kök, kick-ass!) utan att behöva stressa för att jag snart måste åka tillbaka hemborthem. Det är skönt att komma hit, skönt att komma bort, skönt att komma fram och skönt att komma tillbaka.

Nu känns det att jag har semester.

39268-216

I forget about this evil world when she hold me.


Allt jag har är snyggt

Nollfyra-nånting (vänta nu)
Svårtattsittastill-Nova (se flygfoto) tyckte det va en bra idé att vakna nollfyra-nånting (halv fem om sanningen ska fram), jag vet inte om jag håller med om att det va så smart för det är lite tidigt för en semesterdag men däremot bara en kvart tidigare än jag brukar gå upp på jobbdagar. Jag är lite trött men jag tror Hanna tog det värre än mig, stackarn. Nova tog det värst i vilket fall som helst, men vi va ju liks vakna (typ) så vi kunde ju lika gärna gå upp så jag slapp oroa mig för att sova bort hela semestern...

Hur som helst så släpade vi oss ut rätt fort för det går inte riktigt att hänga hemma hos mig när man är två övervuxna tonåringar och en tornado, det blir liksom lite litet och jag har för många "nej, inte där, ajja bajja" saker överallt så det stackars barnet får knappt plats att stå, än mindre vända sig om när hon desperat försöker att inte vara på något ställe där något kan gå sönder eller något ha sönder henne. Så, vi tog oss altså ut och hela vägen till hemköp för att köpa frukost och sen ner till ån för att äta den och nu när jag sitter och skriver det så känner jag mer och mer hur bra en tidig frukost nere vid ån låter.

Sen gick vi till Vasaparken.

Sidan måste ladda klart innan miniatyrbilderna går att klicka på av någon anledning,
så släng inte bort din dator om det inte fungerar på första försöket utan vänta tills den tänkt klart och försök igen.

39268-218

Idag var en såndär dag som kommer att kännas helt overklig.

Ghetto bird.
Häromkvällen (igårkväll) satt vi i ett baggybentrassel i min soffa och pratade (eller det kanske va jag som höll en monolog och Hanna som satt snällt brevid och höll med) om hur och vad som krävs att man går igenom, eller snarare att först efter man gått igenom någonting (dåligt) som man får en viss (bra, sund) syn på livet. Hon har en sådan. En av de sakerna jag tycker så mycket om med henne är att jag ser på henne att hon har och för alltid kommer att fortsätta att kämpa för saker och ting och inte, aldrig någonsin ge upp på det som är viktigt. Jag ser och hör på henne att hon inte fått saker och ting ordnade åt henne utan att allt hon är och allt hon gör har hon slitit för själv och det är en av de bästa egenskaperna en människa kan ha och en av de största anledningarna att jag dras som en magnet till henne.

Jag faller mot henne.

39268-218Bandit Queen

Försök att hindra mig

39268-196

Väntans slut.
Äntligen måndag (igår). Det känns som att det är den första måndagen i hela mitt liv, den första måndagen på resten av mitt liv. Min semester började idag och nu har jag fyra veckor som jag slipper tänka på jobbet, slipper gå upp nollfyra-nånting (trodde jag) men framför allt slipper jag åka dit. Helgen som var va den längsta någonsin på jobbet med en lördag som va helt sjukt överbelastad och en söndag då det inte hände någonting alls över huvud taget (bra balans, jätte) så det kändes som att klockan började gå baklänges och jag trodde aldrig att söndag kväll, än mindre måndag morgon skulle komma alls över huvud taget och i samma stund slog jag och Hanna rekord i varitifrånvarandraflestantaldagar (och shit, om inte jag åkt dit i tisdags så hade vi inte setts på typ så lång tid att jag skulle behöva huvudräkna för att komma fram till exakt hur lång tid), nu låter det kanske som att vi sitter ihop, men det gör vi verkligen inte för som du kanske minns (eller fullkomligt skiter i) så bor hon i Gävle och jag i Uppsala vilket gör att vi setts, vadå, typ inga dagar alls eftersom att vi alltid är tioelva mil ifrån varandra. Ett nödvändigt ont, men fortfarande ett ont.

39268-177Men idag gör det inte ont någonstans.
För klockan tre orkade jag inte sitta och vänta längre och började äntligen gå (om än långsamt som fan) mot stationen för att äntligen äntligen få träffa henne igen och känna absolut ingenting i mina ben igen så med DvsG's finaste i hörlurarna slöade jag mig genom stan (för att väntan på perrongen skulle bli så kort som möjligt). Femton minuter senare (bra slöat erik) satt jag där på det blåa räcket och väntade ihjäl mig (nästan) på att SJs cyberpunktåg som hon skvallrade om i smset lite tidigare skulle dyka upp nån gång (kom igen sätt lite fart nu). När det äntligen kom och det äntligen bromsat in (kom igen stanna nån gång då) så fick jag äntligen se henne igen, precis som alla (två?) andra gånger jag äntligen har fått se henne igen på en tågperrong någonstans i sverige, där blev vi stående tills jag tror vi va de enda på centralstationen som faktist stod still och framför allt de andra på perrongen vid spår fem. Samma sak, varenda gång och det är så galet hur allting bara kan falla på plats av att någon bara helt plötsligt finns och kommer ni ihåg detdär jag skrev om hur rädd jag va för min semester? Vi kan väl göra så att vi stryker det nu på en gång för shit, jag och hon kommer att kunna ses och göra grejjer utan att ständigt behöva kolla på klockan och räkna timmar, minuter, sekunder tills ett tåg (rest their souls, men på tillbakavägen är det inte lika kul) ska gå och inte behöva planera allting efter ett fem-två schema. Nu är det jag som bestämmer.

39268-200

Det gammla vanliga för första gången någonsin.
Det känns som att hon varit här förut, som att vi gått runt på mina gator (ut för stup. Internhumor, förlåt) och pekat och tittat på det som finns här tillsammans flera gånger förut, men det har vi inte. Aldrig faktist men nu äntligen får vi göra det och nu äntligen fick David och Ylva äntligen träffa Hanna och Nova, och Hanna och Nova fick äntligen träffa David och Ylva (de sitter inte ihop även fast det låter så). Hanna, Nova, Ylva, David. Trevligt att träffas. Trevligt att få ha de fyra bästa runt ett och samma bord. Trevligt att se er, tack för att ni finns. (trevligt beeing the årets understatement of the year). Jag önskar att klockan kunde ha stannat, sådär som den gör när det aldrig passar, just precis där, när vi satt där på gågatan och inte gjorde någonting alls över huvud taget men jag behövde inte ens vrida på huvudet för att se alla fyra på en och samma gång. Shit.

Sen gick vi hem och la det bästa på frysen.

Digitalbomb

Man lär sig av sina misstag (det va ett jävla tjat).
Kommer du ihåg det inlägget jag skrev där jag skrev ihop flera inlägg för att jag tyckte det kändes lite fånigt att lägga upp flera inlägg på en och samma dag, eller hur det nu va? Inte? Nej, okej. Det jag försöker få fram är att det såg skevt ut då och det skulle nog se skevt ut nu också, därför får du tre separata inlägg från mig idag istället för ett brontosaurusinlägg (jag tror det va termen jag använde då också, prova söka så hittar du säkert inlägget om du vill dubbelkolla. Jag ska dubbelkolla nu på en gång, vänta... Jepp, det gick). Om jag känner migsjälv rätt nu har jag helt och hållet kommit av mig med vad dethär inlägget skulle handla om och varför jag började berätta om att jag inte skriver ihop flera inlägg utan hellre gör flera korta inlägg har jag ingen aning om. Jag tror det skulle handla om vad jag gjort sen senaste inlägget och det känns rätt logiskt, så jag kör på det.

39268-193

Klicka på bilderna för en närmre titt.
En sak jag gjort idag är att jag har gjort klart "digitalkonverteringen" av hannas målning. Det va sjukt kul att göra den på datorn. Jag gjorde såhär att jag fotade skissen innan målningen va klar och gjorde formerna i illustrator som är ett av de datorprogrammen som är svårt att leva utan då det är helt underbart att använda när man ska skapa former då det är vektorbaserat och inte pixelbaserat (förresten, Magnus, en gång tänkte jag att jag skulle heta "vectorbender" på internet bara för att det vore kul. Duvet, pixel-vector. Ha-ha, skitkul erik). Tyvär tar det för lång tid att förklara exakt vad skilladen är (och jag är nog inte den bästa att förklara det heller då jag inte kan den tekniska skilladen), men med vektorgrafik spelar det i vilket fall som helst ingen roll vilken storlek objekten har eller ändras till då upplösningen inte är beroende av storleken på objekten.

När jag gjorde grunden i illustrator öppnade jag helt enkelt bilden i programmet och började kladda på med former som jag försökte passa in så gott det gick på skissbilden och ändra småsaker jag ville ändra på originalmålningen. Jag la grundfärgsättningen i illustrator (vilket egentligen är helt onödigt och bara bökigt för när det ska över till photoshop så blir det alltid kontrastmissar för jag envisas med att köra CMYK i illustrator och RGB i photoshop på en okalibrerad dator, amatör som jag är). Däremot är illustrator inte lika smidigt att använda när man ska hantera färgläggning, där kommer bildredigeringsprogrammens big mama in, photoshop. Där har alla bilder här på bloggen fått passera igenom för finjusteringar (oftast färg/kontrast/skärpa) och nu även den här ovan som är premiärbilden för mina datorgjorda bilder som inte är foton här på bloggen (tårta lite senare). I photoshop gjorde jag alla outlines/inlines, mönster, färg/nyansskillnader, färgrinn.

Ja, som du kanske förstått gjorde jag allting som inte har med formen på bokstäverna eller bokstävernas djupskuggor (eller vad man kan kalla det). Och sedan, sammanlagt kanske 6h senare så fick den vara klar. Jag tror att jag kan tacka hanna för det, men på senaste tiden har jag fått unjefär tusen idéer på saker jag vill fota och rita och det är en känsla som är mer än välkommen då jag haft minst sagt idé och motivationstorka det senaste... halvåret? Jag längtar efter min semester rätt rejält nu, då hade jag tänkt gå och köpa på mig lite mer ritprylar och sätta mig ner och försöka hälla ut alla mina idéer på ett papper så får vi se om kanske en eller två eller tre av dem faktist går att göra något av. Tack hanna.

hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna
hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna
hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna
hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna hanna heartattack
39268-183

Biltjockisar.
Jag förstår inte varför vi har så bra humor David och jag, det måste vara att vi helt enkelt är världens två smartaste varelser, det är rätt kul (du ser). Vi ser till exempel tjocka ut i spegelbilden i lacken på min bil, det roade vi oss med i minst tre minuter medans vi stod nedanför Ylva och väntade på att hon skulle komma ner så vi kunde åka och hon va skitslö, vi va tvungna att stå där och vänta i minst tre minuter. Men till slut kom hon och vi kunde åka till Maxi och handla vad jag planerade som kaffefilter men slutade i en mexikansk veg-middag (här respekterar vi varandras matvanor). Och kaffefilter.

Det va tydligen första gången Ylva satte sin fot inne på Ica Maxi (jag vet, jättekonstigt) så jag tyckte vi skulle göra det till en minnesvärd stund så jag gick till kundservice och bad dem ropa ut hennes namn och be henne gå till brödet, vilket de snällt gjorde. Ylva däremot hörde inte meddelandet alls så poängen, hur rolig den än må varit, gick helt förlorad. Sen åkte vi hem och Ylva läste banksyboken, David lagade mat som en duktig fru och jag satte mig framför datorn tills maten va klar. Nu har vi ätit färdigt, kollat klart på filmen och de båda har gått hem. Jag tog fler bilder på dem men Ylva vägrade sitta still så det blev bara blurr av det och de gick inte att rädda, hur bra photoshop än är.

Men ni är bäst.

Supernova

39268-181

Det är dig jag är mest rädd för min lilla vän.
Det känns som att jag är ute på tunn is ovanför ett väldigt djupt vatten, men jag lovar dig att jag kommer att göra allt jag kan för att inte halka. Håll balansen på diskbänken, va inte rädd för väggarna, fortsätt prova nycklarna tills du hittar den som passar och lyssna på din mor, hon vet vad hon pratar om.

39268-182

Mitt lillfinger är ditt när du behöver det.

Från motorvägar till trottoarer

Svårtattlåtabli, 100km.
Tanken va att jag inte skulle åka till Gävle denhär gången utan stanna kvar i Uppsala och fixxa iordning med lite shit härhemma, men igår kväll efter jobbet gick det inte riktigt att stå emot längre så jag dammade av (bokstavligt talat, stackars bil) Magdalena och styrde med nästan tom tank norrut mot en tjej som lovat någonting om kärlek och lasagne om jag kom dit. Jag såg framför mig hur lång tid det skulle ta att dona iordning med bensin (jag tankar lite speciell bensin i min bil, bara den bästa, men den är lite knölig att få tag i då den bara finns på Shellmackarna och just de mackarna är långt ifrån överrepresenterade när man väl letar efter dem) så jag bad en bön och styrde ut på E4 i hopp om att det skulle finnas en mack snart. Det gjorde det verkligen inte (halvsanning). Det fanns ju mackar, men ingen som va bra nog. Ingen med 99 oktan.

39268-180

Nålen stod strax under en centimeter från tom tank (det säger dig jättemycket förstår jag) och när jag kört en bit hade den inte rört sig alls så jag, dum som jag är, hoppades och nästan trodde att den skulle räcka hela vägen fram. Där fick jag kvittot på att jag inte kört min bil på jättelänge för jag hade glömt bort att min bensinmätare lever ett eget liv och den lever ett jävligt retligt liv. Den tycker att det är kul att nästan fastna och få en att tro att man kör en brontosaurusbil som inte drar någon bensin alls nästan tills den lyckats vagga in en i en känsla av att man är trygg och allt är lugnt, då hugger den en i ryggen och sen BANG, helt plötsligt sjunker den jättemycket på en gång och då jävlar är det bråttom. Jag han nästan bli rädd (betoningen ligger på nästan, jag är knappast en rädd kille, jag äter ju spenat nästan en gång i veckan. Att det är babyspenat låter vi vara osagt) och precis när jag trodde att hoppet va ute så kom den, som en skänk från ovan. Världens minsta lilla shellmack mitt ute i ingenstans (nästan mitt emellan Gävle och Uppsala, se bilden ovan för avståndsreferens). Det högg till i kroppen när jag kom på att det är den shellmacken i hela Sverige som inte gick med på tanka-mycket-och-få-denhär-muggen-och-med-den så-dricker-du-gratis-kaffe-året-ut, men jag hade inget val än att stanna och tanka.

Men nog om resan.

39268-179

Betongpåriktigt, 0 km.
För sen efter ett tag kom jag äntligen fram med en mp3spelare i bilen som spelar sammanträffandesspratt i en stad som luktar sommar genom mina nervevade supersportbilsrutor. Jag trodde jag hittade bättre men hittade trots allt mindre dåligt än det kändes som att jag skulle och efter inte för mycket men, bara ett par om så kom jag äntligen fram till världens finaste höghus med en tjej som stod och vinkade på balkongen och jag tappade känseln i benen när hon höll båda sina löften... i köket, i hallen, på balkongen, i soffan och i hissen upp och ner och upp igen. Och nej, vi åt inte lasagne i hissen. Jag trodde att min dåliga dag jag hade på jobbet (jag glömde skriva om den, men den är så ointressant och konfientiell att jag skiter i det) skulle hänga kvar och att min kväll skulle bli förstörd av mitt dåliga humör och jag va nära på att be om ursäkt i förväg till henne, men sen fick hon mig att skratta och jag glömde bort vad det va jag skulle säga.

Om och om igen.

These walls don't lie.

39268-173

Och mina väggar är A4 papper när jag håller om dig genom ettor och nollor.
Tio mil känns betydligt kortare med hjälp av mobiltelefoner och msn, det va ju trots allt så det hela började för vad som känns som en självklar evighet sedan men snart börjar dra ihop sig till oj, en hel månad men shit, när hon bara sitter och tänker på någonting så är hon något för vacker, sen tittar hon upp på mig och hela hon skiner upp, hennes ögon gnistrar och det känns som att hon ser rakt igenom och det enda jag vill göra är att låta henne se allting som hon letar efter i mina ögon så länge jag får titta tillbaka rakt in i hennes. Hon får mig att känna mig som att jag blivit påkörd av ett godståg och tappat balansen samtidigt. Jag är helt livrädd och kan nästan inte andas och ännu mindre låta bli henne.

39268-178

Hur skulle jag kunna liksom?

Bäst just nu är mina resor fram och tillbaka från Gävle (framresan är mycket mycket bättre än den trots nödvändiga, rätt trista tillbakaresan) och aldrig förr har jag (inte för att jag tyckte illa om dem innan) tyckt så bra om att åka tåg. Senast så fick jag dessvärre inte åka cyberpunktåg utan det va ett såntdär vanligt "hjälp, jag sitter fast i sjuttio-åttiotalet"-tåg utan luftkonditionering där de såhär nu när det är varmt förlorar ännu fler poäng i vemärdetbästatågettävlingen i kontrast till mina cyberpunks och inte nog me det så luktade det korv i hela vagnen och jag skulle nog ha dött (precis som korven luktade, haha) om jag inte hade haft med mig banksyboken (mer om den senare). I vilket fall som helst så va hela korvresan värd det precis som när jag kom fram och av tåget och märkte att jag åkt i vad som måste varit sista vagnen och jag va tvungen att gå längs vad som kändes som hela tåget (shit, det va hela tåget). För när jag gått klart så fick jag se henne där hon stod på andra perrongen och shit, jag blir helt utan ord och kommer nästan inte på vad jag ska skriva för att kunna beskriva hur det känns varenda gång jag ser henne. För er som inte varit på Gävle station kan jag förklara hur det går till när man tar sig till hon som luktar så gott när hon pussar mig på munnen, man måste altså släppa henne med blicken, gå ner för en trappa, under marken i en tunnel och hela vägen runt jorden för att sen, efter mycket om och men äntligen få komma upp på andra sidan rälsen och riskera att hon lessnat på att vänta och gått hem. Eller så kan man göra som omdömeslösa jag gjorde och springa över rälsen trots att det står, klart och tydligt att det är "förbjudet att beträda spåren". Jävligt moget kanske inte, men...

"Kärleken har inga gränser"

Som någon som mummlade när de gick förbi oss när jag äntligen fick hålla i henne igen och tiden faktist stannade på riktigt. Jag trodde det skulle komma någon uppblåst väktargestalt hög i sin hatt och säga till mig på skarpen (det vore just snyggt) men jag tror vi såg för bedårande ut till och med för någon ondsinnad ordningsutövare. Jag fick en skön guidad tour av alla de absolut bästa betongställena i the city of Jävlar och där slår den staden Uppsala hårt. För jag är till mina föräldrars stora fasa ett betongbarn, men de får skylla sigsjälva och nog om det för nu är det betongen vi pratar om och om det är något som Gävle har så är det sittplatser för de som jag som hatar gräsmattor och hellre sitter på dammig asfalt och betong och håller henne i handen. Hon heter Hanna förresten och hon får mig att vilja vara jag.

39268-234

För baby, du gör det lätt att vara jag.

Nollfyra-nånting.

Jag borde bett om väckning med en handgranat.
Jag försov mig igår, brutalt. Klockan ringde en hel timme senare än vad den borde ha gjort och jag fattar inte vad det tagit åt den som gör så mot mig. Jag ställer klockan på kvart i, tio i, fem i och, ja ni fattar. Fem larm totalt och ibland gör den så att den sparar alla larmen en timme, sen släpper den loss allihopa på en gång och det blir en rätt panikartad upplevelse när jag vaknar en timme sen av fem larm samtidigt, inte bara blir jag förvirrad av allt avstängande utan det är även det faktum att klockan ser ut att vara kvart i precis det klockslaget jag vill vakna men det är istället helt fel och jag måste ligga och huvudräkna på vad 05.45 egentligen betyder. Sen känner jag mig som kanske världens dummaste när jag ligger och kommer på att nollfemförtiofem inte är nollfyraförtiofem och fan jag är försenad och att min morgon inte alls kommer att bli som jag tänkte att den skulle bli när jag gick och la mig alldeles för sent kvällen innan.

39268-167

Handstil.
Jag har inte tyckt om att sitta med en penna och klottra på ett papper sen jag va liten, då va det något av det bästa jag visste och jag kunde väl låta unjefär hur många timmar som helst glida förbi när jag satt (till min ryggs stora besvikelse) hukad över en pappersbit och gjorde så gott jag kunde. Men nu har jag minsan satt igång igen och jag tror att en av grejjerna jag gillar bäst är att det är saker som jag inte kommer att visa för någon (och som ni ser är jag ju väldigt konsekvent med det beslutet) men framför allt så är det något som inte är på en skärm och (hur mycket jag än älskar alla mina skärmar jag lyckats omge mig av) det är faktist ganska skönt att göra något som inte är digitalt en stund utan bara låta orden i händerna rinna ut på en bit papper. Bara för omväxlingens skull om inte annat och shit, nu har det redan hunnit bli för sent igen och jag måste tvinga mig isäng. 04.45 here I come.

Even when I'm not with her I don't really feel alone.

Mina gator.

39268-166

Uptown upsidedowntown.
Dagen innan jag åkte iväg slog det ner i mig (som en blixt från en äntligen äntligen klar himmel).
Jag älskar min stad. Jag har, fler gånger än jag kan räkna dem, gått omkring och hatat min stad (Ylva, nu förstår jag nog vad du menade med oförutsägbar. Helt plötsligt liksom). Jag har vantrivts för det mesta och mer ofta än sällan längtat bort härifrån och jag skämms för att jag varit så ond mot min stad.

Vi har en jättekonstig stadskärna där det i stort sett inte finns något kul alls över huvud taget. Våra klädbutiker är skrattretande, tevespelsbutikerna är hyffsat dåligt välsorterade, sci-fi fantasterna besvärar sig icke med att komma hit och det finns i stort sett inget att göra. Staden känns ibland löjligt bakåtsträvande med vår fåniga gågata som vägrar växa på varken längden eller bredden och håller stadens fackhandel i ett järngrepp. Människorna som bor här kommer antingen inte stanna kvar eller så har de kanske bott här för länge. En sådan stad är det, en stad där ingen tänkt stanna kvar så ingen riktigt bryr sig om att göra den fin. Det är en skitstad, men det är min skitstad. Allt dåligt som har hänt mig har hänt mig i Uppsala, aldrig någonsin stadens fel och staden har alltid funnits där efteråt. Mina gator har alltid legat där för mig och min asfalt har alltid lyssnat på mig när jag pratar högt med mina fotsteg, väldigt tyst genom mina pjucks. Dethär är min ursäkt till min stad där jag lämnats. Min stad som tagit hand om mig, lyssnat på mig och blivit mitt hem.

Det är här jag bor, här jag lever ibland och här jag dör ibland.

39268-163

Rörelseoskärpa.
SJ önskade mig en trevlig sommar när jag klev på. SJ, ni anar inte. På min bokade plats nummer 32 satt det en liten Afrikan,eller rättare sagt hans 5 (?!) barn, fadern satt på stolen brevid (31 kan det ha varit). Jag kände mig i klart numerärt underläge och när jag frågade honom om det va vagn 3 jag stod i eller om jag gått vilse fick jag bara svaret "Do not speak". Min snabba beslutfattningsförmåga och intuition fick mig att snarast parkera mig på golvet där jag kände att jag hörde hemma efter blickarna jag fick från mannen och hans fem eller sju ungar. Ingen stor grej tänkte jag, det går ju ganska fort och ärligt talat spelar det faktist ingen roll bara jag kommer fram. När konduktören kom tittade han suckande

på mig och frågade om jag satt skönt, "Nej" svarade jag och han böjde sig ner och viskade att "I vagn nummer två är det nästan ingen som sitter och luftkonditioneringen är inte trasig i den vagnen. Så om du går och sätter dig där så sitter du nog skönare, unge man". Jag tog det heta löftet om en svalare resa och småsprang dit och tro det eller ej, men där hade jag en hel vagn nästan helt för migsjälv och jag tyckte nästan att det va synd att jag inte kunde sitta på alla säten samtidigt när jag började skriva krampaktigt i min svarta lilla bok där jag skriver ner allt jag inte skriver mellan raderna här.

39268-162

 

Jag vet inte om det va tåget som skakade mina händer eller om det va mina händer som skakade tåget när jag satt på väg till Gävle och försökte fota lite, försökte skriva lite och försökte rita lite. Försökte litegrann att få de sista minuterna som fått det att kännas som att klockan inte bara stannat utan snarare börjat gå baklänges att snälla snälla bara passera någon gång så jag får träffa henne. Det gick inte särskillt bra och heller inte särskillt rakt, men det va det bästa jag kunde hitta på att göra för att dämpa känslan av fjärilar tiotusen atombombplan i magen när milen som på senaste tiden kännts som två varv runt jorden sakta men säkert slukades av mitt vackra cyberpunktåg i kanske 200km/h. Trots hastigheten kändes det som att jag, precis som klockan, stod typ helt stilla. Sen började det hända grejjer.

39268-165
What the hell is going on?

Mitt hjärta i din ficka.
Jag trodde jag kunde bygga min mur så högt att ingen någonsin skulle kunna komma in, men framför allt så jag aldrig aldrig någonsin skulle kunna ta mig ut. Trots mitt övertalande om att "aldrig någonsin låta någon..." så har du lyckats ta dig förbi och jag hoppas inte längre att jag inte kommer att göra några fler missar, jag hoppas bara att jag har lärt mig av mina missar och att det kommer att hålla mig från att hamna i min nedåtspiral igen, någonsin igen. Så nu står jag här på svaga knän livrädd, med båda fötterna på asfalten och längtar efter nästa gång jag får stå framför dig.

För du får det att kännas bra att vara jag.

190km/h

Synkronisering.
För jättejätte länge sedan så pratade jag med en (jävligt föredetta) kompis om livets fem vitala beståndsdelar (jobb, pengar, familj, vänner och kärlek) och att de aldrig inträffar samtidigt. Till exempel, eller rättare sagt exemplet jag fick av henne löd "Du har ju aldrig alla på en gång, om det går bra på jobbet tjänar du pengar och sen kanske du är på god fot med din familj och dina vänner". Hon syftade ju uppenbarligen på sigsjälv för jag hade, i det tillfället, sagt något i stil med "allt är skit, alltid". Det va dock innan jag började tjäna pengar, haha. Hur som helst så menade hon att det alltid är en av beståndsdelarna som inte funkar. Altså som exemplet föreslår så hade det, i hennes fall (vilket stämmde just då) varit beståndsdelen "kärlek" som inte riktigt klaffade.

Nu ska vi se hur jag ska fortsätta dethär utan att säga för mycket. Jo, jag tror att det ligger något i det hon sa. Det med att beståndsdelarna är det de är, vilken roll de har och att de aldrig någonsin går ihop med varandra samtidigt (förutom om man är jävligt naiv eller ignorant) ligger det nog lite sanning bakom. Men cynisk som jag är hävdar jag fortfarande att man inte kan förvänta sig en enda av dem att funka någonsin, än mindre samtidigt. Men på senaste tiden har jag bevisligen jävligt fel.

39268-151
För jag känner dig i asfalten.

"För dendär dimman, den har lättat" känns lite klyschigt.
Men å andra sidan, vad som jag skriver här är inte klyschigt? Inte mycket nej.
Denhär veckan har jag nog haft den bästa veckan på länge på jobbet (vilket fortfarande är värsta hemligheten, men om du tänker "superhjälte" så är du inte så långt ifrån). Jag har ju avancerat litegrann och jobbar som en slags chef nu och jag har fått ha med mig de absolut bästa på jobbet så allt har verkligen gått smidigt och det har (berätta inte dethär för någon nu) varit rent av roligt på jobbet.

Pengar har jag som vanligt tillräckligt av. Jag skulle ju naturligtvis inte ha något emot att ha brutalt mycket mer av dem, men jag äter varje dag och lever relativt långt ifrån existensminimum. Det har däremot blivit någon sorts knas med min sjukskrivning (vek som jag är, fan också) som jag hade i Maj på grund av dendär magsjukan som aldrig gav sig och jag har inte fått ut den sjukersättningen som jag skulle ha, även fast det hävdas så är det fortfarande tre tusen kronor som är spårlöst försvunna. Jihad mot lönekontoret.

Min familj dock (dock låter jävligt dystert, men då får det göra det. Det kanske behöver låta dystert) där är det väl som vanligt kanske man kan säga. Det är ju inte direkt som att vi är på ond fot med varandra men vi är ju långt ifrån på god fot och saker och ting är väl kanske inte riktigt helt okej hela tiden. Vi hörs rätt sällan och träffar varandra näst intill aldrig (jag har dock aldrig packat mina prylar och flyttat ifrån någon av dem, med allt vad det innebär). Inte ens när min egen syster bor vägg i vägg ses vi så mycket som vi kan och borde göra. Nu riktar jag inte skulden på någon mer än vad jag gör på migsjälv, för jag har väl inte direkt varit världens bästa son eller bror till någon. Kanske kunde jag ha gjort mer, kanske kunde de gjort mer. Kanske inte.

Sen så har vi ju det mäktigaste. David och Ylva, som jag nämnde tidigare, är och betyder verkligen hela världen för mig. Utan dem vill jag inte ens föreställa mig och jag kan för mitt liv inte ens börja förklara allting. Det senaste halvåret har jag blivit världsmästare i att trycka bort som betyder eller kan betyda något för mig så långt ifrån mig som jag bara kan. Rädsla skulle jag väl gissa att det är, rädsla för att låta någon som eventuellt kan betyda något att ens komma inärheten, för då blir det farligt och jag tror att jag har tryckt litegranna på både David och Ylva och jag är helt säker på att jag inte ett dugg någonstans förtjänar att ens komma i närheten av att vara värd att ens få vara i närheten av någon av dem, men nu får jag det. Ren tur, ren lycka. Jag har verkligen försökt att skriva ner det till dem, men det går verkligen inte. En klyscha till, definitivt, men det finns verkligen inga ord som kan beskriva er två. Allt, alltid.
Utan er är det bara damm och luft. Inget mer.

Och på senaste tiden, den senaste veckan, så har allting kännts så mycket klarare. Efter ett gäng med "vad fan håller jag på med?!" ögonblick så har jag äntligen kommit nära, kanske nästan ändra fram till att få en liten bit ro i kroppen. Jag har kunnat vakna (ohshit, jag har till och med kunnat somna) i lugn och ro. Jag vet inte riktigt, men på något sätt så känns det som att den svarta sörjan som bara blockerade allting har börjat lätta litegrann. Jag är livrädd för det känns som att sommaren börjar nu.
Ursäkta personlighetsklyvningen.

I min humörsvängning där jag tänker högt, väldigt tyst med hjälp av ett tangentbord.

Vay-cay.
Snart börjar min semester. Helt plötsligt ser jag fram emot den så det nästan känns som att de två veckorna (sju arbetsdagar totalt) som är kvar är en hel evighet och jag knappt kan bärga mig samtidigt som jag fortfarande är helt livrädd inför den dagen den faktist sätter igång. Den 19e Augusti kommer vrålandes närmare mig i ljusets och mörkrets hastighet och jag vet faktist inte om jag ska längta eller frukta dagen. Jag vill åka någon stans, men jag vet inte var och även om jag kommer på var så vet jag inte med vem (helst vill jag kanske åka till någon, men det är som med mitt yrkesval något du får använda fantasin till och gissa dig fram. Gissa två gånger). Hur som helst så tror jag att min chef gjorde mig en stor tjänst när han, mot min högljudda protest (jag hade ingen lust till något liv vid tillfället, ingen lust alls) tvångsplanerade in mig på en aslång semester. Jag vet att jag behöver det, jag ska inte vara cool och säga "nä, maskiner sover inte" men jag har blivit övertalad och fått det visat för mig att det är min tur att vara ledig ett tag. För första gången sen jag minns faktist inte riktigt när jag va ledig så länge senast.
Men jag blir fortfarande nervös av tanken.
Fortfarande rädd av tanken.

39268-161 - jag brinner

Titelminne, upprördhet och min ständiga förvåning över att saker förblir som de är.

Paralell verklighet.
Det finns en tevespelserie som heter Resident Evil som är en spelserie som går i (och enligt vissa skapade) spelgenren "survival horror" som oftast innefattar många fiender, få och klena vapen och långa sträckor att ta sig, oftast helt själv. Man har mer ofta än sällan oddsen mot sig och det är, som genrenamnet syftar på, vanligtvis skräckmoment inblandade.

39268-160

Jag personligen har inte spelat de första Resident Evil spelen utan kom inte in i spelserien förän, och i samband med, Resident Evil 4. I spelet klär spelaren sig i rollen som Leon Kennedy, en agent från de Förenta Staternas regering som efter att presidentens dotter Ashley Graham blivit kidnappad av en mystisk kult ger sig djupt in i de spanska skogarna för att leta upp denna fagra stackars mö. Beväpnad med endast en pistol bärs man iväg på ett av tevespelshistoriens, enligt mig och många andra, absolut häftigaste äventyr och spelet är ett av de absolut bästa, mest genomtänkta och fulländade spel jag någonsin spelat. Det är jag långt ifrån ensam om att tycka då spelet, när det kom år 2005 blev ett av de mest krikikerrosade tevespelet genom tiderna.

39268-158Det finns väldigt många, väldigt bra tevespel. Men ytterst få har lyckats fånga mig så som Resident Evil 4 gjorde. När jag spelar sådana spel, spel som fångar mig totalt och bara suger in mig i den låtsasvärld de målar upp, så konsumeras jag nästan helt och hållet och spelet präglar tiden i livet som jag befinner mig i just då och eftersom att jag, som du kanske förstår vid dethär laget, är en av de som har en tendens att ibland leva mig in alldeles för mycket (eller precis tillräckligt mycket om du frågar mig) i mina tevespel och världen de skapar åt mig så kan det för mig vara en extremt känsloladdad upplevelse att något eller några år senare sätter mig med spelet igen. Att till exempel gå längs de stigarna i de spanska skogarna jag nämnde lite tidigare kan, för mig, vara som att sätta mig i en tidsmaskin och kastas bakåt i tiden och just precis då befinna mig exakt där jag befann mig när jag va där, i låtsasvärlden och i den riktiga världen. Det är på gott och ont, för tyvär finns det spel som påminner mig om någon dålig tid i livet. Spelet GTA: San Andreas till exempel står fortfarande sparad på den 20e Augusti 2005, ett spel som jag aldrig klarade eller aldrig kom vidare i för den känslan det spelet förmedlade till mig som jag sedan lyckades förknippa med något ont blev för mycket för mig. Några gånger när jag kände mig stark och laddad så har jag försökt gå tillbaka till spelet men aldrig kommit längre än till menyn "load game" där musiken, laddningsmenyerna och knappljuden påminnt mig om vad som kommer att hända om jag trycker på "continue game". Tanken på att återvända till Los Santos, där jag levde ett låtsasliv paralellt med mitt riktiga blir, varje gång, för mycket. Jag kommer aldrig tillbaka till Grove Street, aldrig tillbaka till den känslan jag hade då, det som hände den dagen och hur det kändes efteråt.

GTA: San Andreas får förbli ett oavslutat kapitel.

Men trots hur intressant jag slår vad om att du tyckte min ivägsegling till GTA: San Andreas va (där kanske jag ska skriva "var", jag kommer ihåg att jag fick skäll för det i skolan att jag använde "va" där jag skulle använda "var", men när jag använder "var" så tänker jag bara på "var som i ett sår" altså varbildning och det är ju ganska äckligt och jag vill inte ha en äcklig blogg, så ni får nöja er med att jag skriver fel och skriver "va" som i "va?". Förlåt mig Petra, men jag måste vara konsekvent för mer ofta än sällan så använder jag talspråk när jag skriver här. Och förlåt mig Magnus för styckesindelningen som fortsätter att lysa med sin frånvaro) så handlar dethär inlägget om Resident Evil och det som vanligtvis händer med spel som får uppföljare. Det är nämligen såhär att efter en tids spekuleringar och rykten om ännu en uppföljare så kom det, som ett förväntat, efterlängat knytnävsslag i magen, en bekräftelse om, just det, Resident Evil 5.

Nytt stycke.

Då händer det som alltid händer, det fantastiska antiklimax som är att få reda på att det kommer något riktigt riktigt bra. Jag får alltid reda på det alldeles för tidigt och jag vet ärligt talat inte om det vore bäst att bara blunda för det som komma skall, inte lyssna på rykten, inte besöka några spelnyhetssidor och inte konstant gå in i "kommande spel" tråden på mitt favoritforum* där Zoiler alltid lyckas släppa en informationsbomb som får mig att bli sådär otålig som jag precis sitter och försöker förklara att jag blir. För det som händer är ju att det enda jag gör är att dra på mig ännu en sak att bara sitta och vänta på och det är, till din kanske inte helt stora förvåning, en av de värsta sakerna jag vet.

Att bara sitta här och vänta.

Men jag tror att jag letar så hårt efter något att vänta på för att jag behöver något att se fram emot. Och trots att jag blivit extremt duktig på att hålla reda på vad som komma skall fortfarande går in på tevespelsbutikerna i hopp om jag vet inte riktigt vad. Kanske har jag missat något, troligtvis inte. Kanske går jag in där bara för stämmningen. Kanske för att jag är kär i alla i personalen (nej, inte alla, men många. Dela min eld och jag är din) till den milda grad att de känner igen min röst när jag ringer och frågar om någonting. Kanske är de kär i mig också. I vilket fall som helst, förlåt för att jag svävar iväg, jag berättade just att Resident Evil 5 kommer. Det är ju så att endel saker går att räkna ut, Resident Evil 5s kommande existens är en av de sakerna. Men nu börjar det hända grejjer. Först va det tänkt att Resident Evil 5 bara skulle släppas till PlayStation 3, det vore ju kanske inte hela världen då konsolexklusiva spel har en tendens att vara extremt välgjorda då de är anpassade till ett system (en konsols teknik, funkioner och användningsområden). Men eftersom att Sony har hanterat tillverkningen, lanseringen och produktionen av sin PlayStation 3 lika illa som, ja, något riktigt dåligt så har Capcom (företaget som ger ut Resident Evil spelen) bestämt sig för att släppa exklusivitetsöverenskommelsen med Sony och istället göra spelet till ett multiplatformsspel. Vilket i sig egentligen inte är något bra, men samtidigt betyder det att Resident Evil 5 kommer att komma till Xbox 360, den konsolen jag äger för tillfället då jag aldrig köpte mig någon PlayStation 3 för den va för sen, för dyr (i sig ingen anledning, men:), det kommer inga konsolexklusiva spel till den som jag är sugen nog att spela för att faktist ta mig till att köpa en PlayStation 3. Jag är helt övertygad om att jag kommer att göra det någon gång i mitt liv, men som det ser ut just nu så sopar Microsofts Xbox 360 mattan med Sonys PlayStation 3, både vad det gäller form, funktion och användningsområden. Framför allt spelutbud.

Det (att Resident Evil 5 kommer till Xbox 360) va ett av de första rykten som sedan blev bekräftat när det först börjades mummlas om Resident Evil 4s uppföljare. Sedan kom den, trailern. Och den följdes av ännu fler trailers och det jag har fått se hittills verkar så lovande att jag knappt kan bärga mig tills det kommer. Den första trailern (som egentligen är en teaser, men skillnaden orkar vi inte gå in på just nu) talade om ett Survival Horrorspel till den nya generationens spelkonsoller som utspelar sig i dagsljus, jagad av zombies i öknen. Oh shit, något nytt. Sedan kom det fler trailers, fler bilder och fler avslöjanden. Det största (och anledningen att jag började skriva dethär inlägget men inte kommit in på föräns nu) är att spelet kommer att utspela sig i Afrika. Här börjar problemen staka sig. För ett spel som inte fått något releasedatum kan inte bli försenat, men nu har det satt igång. Oron inför Resident Evil 5s försening växer då spelet, som inte ens finns än, har blivit attackerat och anklagat för att vara ett rashatande spel som talar för utrotning av mörkhyade människor, för spelarens karaktär är vit och innevånarna i den lilla byn som visas i trailern, som sedan blir smittade av det välkända zombieviruset, är mörkhyade (nu gäller det att gå försiktigt i detta politiskt korrekta terminologi-minfält jag gett mig in på). Att det ens händer är, för mig, så tragiskt. För jag känner mig helt övertygad om att de japanska speltillverkarna tillhörande Capcom inte är några lakansbeklädda KKK-medlemmar som tänkt fördärva "dagens ungdom" med subtila rashatande budskap i hopp om världsherravälde genom etnisk rensning, utan jag ser anklagelsen som så ogenomtänkt som den är obefogad.

39268-159

Är det så att personerna som avlossat anklagelsen inte tänkt att det kanske skulle se lite onaturligt ut, för att inte tala om ännu mer rasistiskt, om samtliga infödingar i den Afrikanska byn vore vita jesusälskande män? Eller vore det kanske bättre om de helt enkelt uteslöt Afrika från spelvärlden? Är det kanske läge att dra tillbaka spelet "Crackdown" där spelaren klär sig i rollen som Afro-Amerikan och näst intill uteslutet endast ger sig på vita, asiater och sydamerikaner? Vi kan ju till exempel ta spelet GTA: San Andreas som jag nämnde lite tidigare som exempel. Även där är spelaren Afro-Amerikan och fienden gestaltas mer ofta än sällan av folk som är av ett annat etniskt ursprung. Nu vet jag ju med mig att båda de spelen jag nämnde nyss, men framför allt GTA: San Andreas som i sig är ett väldigt modernkontroversiellt spel redan fått sin beskärda del av kritik och anklagelser, men båda de spelen har kunnat blunda för rasanklagelserna i regnet av anklagelser om övervåld som samtidigt faller över spelen från samtliga hem-och-skolaföreningar i näst intill alla Amerikanska småförorter, men de spelen överlevde ändå, hela vägen till återförsäljarnas hyllor och jag är helt övertygad om att inget av dem, faktist inget spel någonsin, har fött fram en massmördande vredesmaskin. Det är föräldrarnas ansvar att fostra fram ett barn som har möjlighet att se skillnad på verklighet och fantasi och kan knodden inte det så är det inte fantasistimulerarna som skall anklagas. Anklaga då hellre verkligheten.

Men det jag stör mig på allra mest i dethär är den så kallat omvända rasismen. Att det till exempel, i mångas ögon numer, är okej för medlemmar av tidigare förtryckta minoritetsgrupper att rikta kritik tillbaka till deras förfäders förtryckares barnbarnsbarn (så att säga). Jag själv har till exempel aldrig ägt några slavskepp, aldrig tvingat på någon en bibel eller nekat någon rösträtt. Däremot har personer med liknande etniskt signalement som mig gjort det, allt för många gånger. Men på grund av det ska jag på något sätt tåla att särbehandlas litegrann som de tidigare särbehandlat andra. Vanligtvis är det ingenting jag brukar tänka på (jag brukar, duktig som jag är ignorera det). Det brukar vanligtvis få passera då min ansträngning mot det endast kommer att missuppfattas (kan ett ord ha tre dubbelstavningar?) och jag kommer att framstå som exakt det jag blir tvungen att kämpa emot att porträtteras som. Det retar mig ända in i själen, lika mycket som att den, ska vi kalla den ursprungliga särbehandlingen fortfarande ens existerar. Jag blir så arg och ledsen över särbehandlingen som trots allt lyckas existera trots att det redan nu hunnit bli år tvåtusensju och fler än jag vågar föreställa mig envisas med att hålla kvar i värderingar som hör hemma någon gång under Dackefejden**.

Så nu riskerar Resident Evil 5 att bli ytterligare försenat och märkbart sämmre på grund av att spelinnehållet kommer att måsta anpassas efter åsikter som borde ha gått i graven samtidigt som Nils själv. För tanken är alltid bäst i sin första form och måste den anpassas blir den inte på riktigt. Det kan tyckas småsint, men för mig är det viktigt.

"Det är outhärdligt sorgligt. Det gör mig ledsen i hjärtat, det gör mig arg i hjärtat."
*minhembio.com, Xbox 360 subforum
**Dackefejden: riktigt länge sedan.

My own summer (shove it).

39268-153

Aw shit.
Häromnatten när jag skulle sova kom jag på hur gärna jag ville skriva här på sidan, men jag hade redan (äntligen) packat ner mig i sängen (och inte i soffan) så jag tänkte att det nog va lika bra att jag låg kvar. Då började jag fundera ut vad jag skulle skriva och jag tror i ärlighetens namn att jag kom på det längsta inlägget hittills, ord för ord, där jag låg i min stora säng alldeles själv. Men nu, ett dygn senare, så kommer jag inte ihåg ett enda ord av det jag tänkte ut nu, för ett dygn sedan. Aw shit.

39268-154Fast jag ljuger ju naturligtvis, för vart enda ord har jag inte glömt bort helt och hållet. Ordet "sommar" fanns med och inlägget skulle troligtvis (med största säkerhet) handla om just sommaren, denhär sommaren som varit (passerat?). Jag har funderat över vad det är jag kommer att komma ihåg som denhär sommaren, mest för att jag har så extremt svårt att sluta tänka på det jag kommer ihåg från förra sommaren, från förra livet.

Men hur mycket jag än önskar det så blev inte denhär sommaren som förra sommaren. Lika lite som dethär livet blev som det förra. Om du har varit duktig så läste du om någon sorts dimma förut, den som det behövdes dimljus för att ta sig igenom, den har tätnat och det känns som att det aldrig blev någon sommar utan hela allt detdär som jag spenderade en hel vinter att vänta på och längta efter bara gled förbi mig medans jag satt här och tittade ut på fönstret och väntade på att det skulle komma. Men det kom aldrig. Det kom aldrig lika mycket som det gled förbi utanför just det fönstret jag satt bakom och andades imma mot.

Dendär känslan av att sitta i en öken och bli kär i sanden men inte kunna plocka upp den för den bara rinner mellan fingrarna (förstå vilken fånig och övertydlig liknelse), den känslan är en känsla jag helst av allt skulle vilja slippa men för mitt liv inte kommer ifrån. Och jag pekar skulden på allting, jävla sandjävel på att vara finkornig och mjuk och finast i hela världen och jävla vind som får den att blåsa bort och jävla tyngdkraft som får den att falla till marken och håller kvar mig på jorden och jävla allt tamejfan det är allts fel att det bara blir fel hela tiden. Jävla allt. Sen, precis varje gång kommer det ju över mig, som jag fått det förklarat för mig när jag frågat mig om varför det alltid blir som det blir. Varför det alltid händer mig, varför det aldrig händer mig och varför jag aldrig kan plocka upp sanden och hålla kvar den hos mig och framför allt, varför kan jag inte bara hålla mig till ett ämne och inte sväva iväg? Jo, det är såhär att...

Det är inte sanden det är fel på.

39268-158

I skrivande stund är klockan snart halv fyra på morgonen och om bara ett par timmar har jag varit vaken i ett helt dygn och jag kan inte förstå varför jag är vaken (jo, jag förstår varför, för 2 är siffran). Men tanken va att dethär skulle bli ett coolt, avlägset (tänk detached) inlägg om vad jag gjort i sommar, men ja, du ser ju hur bra det går. Jag tror aldrig att jag har haft ett inlägg sparat som utkast lika länge som dethär. Jag brukar vanligtvis inte göra så, men på senaste tiden har jag haft rätt svårt för att skriva här (jag vet inte om det kanske märks?) Men jag vet (eller kanske tror är rätt ord) att du faktist egentligen vill veta vad jag kommer att minnas av sommaren.

39268-150

Mitt minnes luckor.
Hur ska jag inte kunna tänka på Timbuktuspelningen och dagen på Gröna Lund? Det va faktist ett av mina (rätt få) mål som jag hade med denhär sommaren. Att se Timbuktu som betytt så mycket för mig de senaste åren (börjar det bli nu) och för att bara för en liten stund inte finnas någon annan stans än just precis där. Det fick jag. Och det fick jag jävligt bra. Det kostade mig hela sextio kronor att gå in på Gröna lund (sen kostade det sextio kronor att åka berjodalbanan (haha, så stavas det verkligen inte) och jag kände mig som kanske världens största tönt när jag stog och gnällde till Maria om hur små alla berjodalbanorna är här i Svarje och att iusa, där är de minsann såhär mycket större och snabbare och roligare. Maria såg måttligt intresserad ut när jag berättade om mitt utomlandsäventyr. Men om ärligheten ska fram så såg ju jag måttligt kaxig ut på den bilden som togs mitt i värsta g-kraftspåfrestningen. Ehrm. Men jag fick åteminstone (stavar vi rätt nu för tiden?) se Timbuktu. Och det var bra för en stund.

39268-156Men sen blir det lite svårt att komma på exakta händelser (fast endel blir svåra att glömma bort, men jag får faktist också ha hemligheter). Men det finns små bilder av små ögonblick på en uteservering på McD med en McFlurry med smarties, en kopp kaffe och någon som betyder något mitt emot.

Jag har för mig att jag blandade ihop en ganska cool drink som fick vara flaggskeppet vid ett helt gäng med middagar och liknande, jag vet att jag satt ute rätt mycket i början av sommaren. Där nere vid ån efter att ha köpt kaffe och en pytteliten bit bröd. Men det upphörde, precis som allting annat som va tänkt att bli rutin men som inte blev det av kanske tio tusen anledningar.

Jag har vid två (ja, två!) tillfällen välsignats med att se kanske världens genom tiderna bästa film, hands-down, alla kategorier (alienfilmerna borträknat naturligtvis). Jag visste att den skulle bli bra, eller åteminstone (nu har vi det ordet igen) att jag skulle tycka om den. Men jag blev helt berörd ända in i, ja, det som är där längst in. Jag tror inte jag blinkade en enda gång (jo, kanske en gång. Men definitivt inte fler). Känslor som jag trodde var begravna sedan kanske hur länge sedan som helst kröp, nej, slog sig fram när jag satt där alldeles ensam i min biostol omringad av världens finaste människor. Dendär känslan av "snälla snälla bli en robot igen och när du blivit det snälla snälla snälla bli en lastbil igen). Ja, Optimus Prime. Ja, Transformers.

Om jag tänker lite snabbt, eller faktist anstränger mig för att minnas och inser att jag förmodligen har någon hjärnsjukdom för jag inte riktigt minns något, så får jag bara några små bilder av någon drink jag blandade, dagar nere vid ån, uteserveringar, ett uteställe med tankar om någon, ett antal vakna nätter med en vinande xbox, ett antal vakna nätter då det enda jag hört är det skrapande ljudet från min takfläkt, en dag då fyrisån nästan torkade ihop helt, en rätt stor del jobb och en solig dag i Stockholm. Men mest tror jag att jag kommer att minnas just att sitta här, eller, klättra på väggarna här för att det aldrig blev något av någonting. Jag kanske kom nära ett par gånger, men aldrig riktigt hela vägen fram. Aldrig riktigt hela vägen ut. Jag var för upptagen med att vänta på det.

I väntan på vadå?

Det är verkligen konstigt hur det känns som att tiden aldrig någonsin gått så fort som den gör nu samtidigt som jag ibland är helt övertygad om att den faktist har stannat helt. Det känns till exempel som att det va fem hundra år sedan jag var magsjuk eller köpte min cykel. När jag gick förbi Svenssons idag kom jag att tänka på min tvåveckorssemester och den kvällen vi satt där och det kändes verkligen som att det va något jag gjorde när jag va ung, när jag va liten. Det kändes som att det hänt så mycket som dess och när jag försökte (som nu) summera upp vad fan jag har gjort på senaste tiden så kommer jag nästan inte på en enda grej (eller kanske rätt många).

39268-155

Och det värsta av allt är ju att jag inte ens haft min semester än. Jag blir ärligt talat helt kallsvettigt rädd bara av att jag tänker på att jag kommer att vara ledig i fyra veckor. Inser du hur länge det är? Små barn hinner växa upp, skaffa barn och gå i pension på fyra veckor. Jag trodde att det var jobbigt att ha ångest över en ledig dag kan inte ens föreställa mig hur det kommer att bli att vara ledig i (paus för huvudräkning, 7-14-21-28) 28 dagar.

Shit, 28 dagar senare.
Kompensation.
Jag skulle däremot ljuga dig rätt upp i ansiktet om jag sa att allt bara va åt helvete hela tiden, för det är det verkligen inte. Jag har som vanligt en förkärlek till att bara skriva om det som är dåligt (det finns en förklaring till varför, det går att lista ut den själv om du läser igenom hela bloggen, men det lär du inte göra så du får gissa) och verkligen alldeles för sällan ger de bra sakerna tillräckligt med uppmärksamhet.

39268-152

Jag har fått mer än jag önskade mig av sommaren genom att David har varit hos mig jättelänge nu och jag vet faktist inte hur jag kommer att hantera det eller klara mig när han åker tillbaka (mitt hjärta blöder när han lämnar mig, om ens för en sekund). Han och Ylva har verkligen varit världen för mig denhär sommaren. Jag hoppas verkligen att de inte får reda på det nu först utan att de märkt det.

Men om inte så vet ni ju nu.

Dethär inlägget har tagit mig unjefär två veckor att skriva ihop nu och endel av bilderna (som blomman som jag fick av en liten tjej som va 4 år gammal när jag va på ett "ärende" på jobbet, hon smälte mig) är så gammla att jag knappt minns vad jag tänkte när jag fotade dem. Men nu har jag fått ur det. Jag orkar faktist inte läsa igenom det just nu utan jag lägger upp det så får vi se vad som händer. Jag har inte vågat titta på statistiken på sidan för jag tror att rätt många (tänk alla) har lessnat på att gå in och kolla på en sida som aldrig uppadterats, men här får ni.

Hoppas det smakat, det kommer mer.