Ensamstående.

Nu har solen gått ner (och snart gått upp igen).
Och det har blivit lite molnigt. Det gör inte sådär extremt mycket, men fan vad skönt det har varit med sol. Svårt att beskriva. Idag har i vilket fall som helst vart en lite konstig men ändå bra dag. Det beror väldigt mycket på hur dagen började (och just idag började jättebra) men sen vette fan...

crackJag har en kompis som jag inte riktigt funkar med längre, det är lite tråkigt med helt förklarligt. Vi har faktist växt ifrån varandra. Jag har problem (det är mitt eget problem, inget jag skyller på någon, så länge du inte ser resultatet av mitt problem som ditt problem men det tror jag inte att du gör om jag ska vara ärlig, jag tror nog du kommer att bli arg) med att jag känner mig instängd så fort vi umgås. Bakom stängda dörrar, i en stängd bil, långt ifrån allt. Där trivs jag inte längre, jag blir stressad och rädd för det får mig att känna som att livet inte har mer att erbjuda än xenofobi (det betyder främlingsfientlighet på latin, men just ordet främlingsfientlighet räcker inte att beskriva ditt/ert/mitt gamla sinnestillstånd. För främlingsfientlighet betyder nu för tiden fientlighet mot t.ex utlänningar medans fobin jag stör mig på sträcker sig så mycket längre än så. Jag känner av en ren rädsla utryckt genom aggresivitet mot verkligen allting som inte är varm korv med bröd och/eller mammas mjuka barm). Jag förstår om du tycker att jag är fånig och jag kan nästan höra hur ditt hån låter när (om?) du läser dethär men det är något jag inte kan göra något åt eller stå ut med längre och om jag ska vara helt ärlig spelar det ingen roll, du måste öppna ditt sinne. Jag vet mycket väl att jag egentligen inte ska/kan säga så himla mycket, men anledningen att jag gör det är för att jag faktist verkligen försöker ändra på mig (och det funkar faktist). Tillbaka till det jag va en gång för länge sen som är så länge sen att jag inte ens minns det längre, dit vill jag komma. Dit till då jag blev beskriven som "snäll". Jag har en lång bit kvar, men om några år kanske någon råkar kalla mig snäll igen, då har jag nått mitt mål, då ska jag stanna kvar där i resten av mitt liv.

antennaHur som helst. Jag klarar inte av att sitta instängd och bara hata saker och ting längre för det sprider sig som cancer och bara förstör hela livet för mig och det gör mig så ensam (jag klarar mig, till och med bättre än vad jag trodde, ensam. Men ärligt, vem fan vill vara ensam i resten av livet? Du? Det tror jag inte. Det är inte coolt att vara eremit, det är bara jävligt ensamt).

För en sekund trodde jag att du skulle förstå och för två sekunder trodde jag att allt dethär kunde göra dig sådär oskyldig och ödmjuk som du va en gång för snart tio år sedan, men jag hade fel. Igen, precis som varenda gång förut, hade jag brutalt fel. Det verkade som att du ville försöka och nästan som att du va beredd att anstränga dig, jag blev glad för nu är nästan förbi gränsen på alldeles för sent att göra något åt det. Men efter som att du verkade villig att kanske ändra dig litegrann och anstränga dig lite mer än så så gav jag det (mentalt) en chans. Som vanligt fick jag äta upp det, för din syn av att anstränga dig är att bjuda in mig tillbaka till bakom lås och bom när jag trodde att du fattat att det va det enda stället där jag inte ville vara.

Bara så att du vet är "bakom lås och bom" en metafor för ett sinnestillstånd och inte just en plats, men vi kan ta en plats som exempel om du inte förstår och känner att du vill begripa; Min syn av hur du anstränger dig för att visa att det kan vara värt något för dig att ha kvar mig som en nära vän hellre än en bekant likt en kompis kompis är att du istället för att bjuda med mig till långt bort som fan bakom stängda dörrar kanske frågar om du kan hänga med någon stans. Jag vill inte sitta i din jävla bil och känna mig dum. Jag trodde du kunde känna av det, att du varit nära mig tillräckligt länge för att kunna läsa av mina signaler, men det har du aldrig gjort så jag vet inte varför jag fick för mig att du skulle kunna göra det nu, det enda sättet att få dig att förstå är väl som vanligt att ge dig ett konkret exempel. Så förstår du nu?

(Ja, jag är kvinnan i förhållandet.)

lockJag har funderat ganska länge på dethär (det märks?) men framför allt har jag ransakat migsjälv efter ett svar på frågan om vare sig jag inbillar mig eller inte angående om jag verkligen har ansträngt mig tillräckligt för att med gott samvete kunna säga "jag orkar inte anstränga mig nåmer nu, mitt tålamod är slut" och det jag har kommit fram till är (just det) att det är så det är. Jag är helt förbrukad på försök. Bollen ligger (den växer snart fast) hos dig. Som den alltid gör, varenda gång det är någonting. Jag är så trött på att försöka och jag är så trött på att hoppas på förändring att nu (faktist) skiter jag i hur det blir. Om du vill göra en kraftsamling och ordna allting är jag helt övertygad om att du kan göra det och om det för dig inte är värt den ansträngningen, då, då får det vara så det blir. Jag tänker inte fundera en sekund till på varför jag inte duger som din kompis just nu, för ett tag sen eller i framtiden. Jag har inte tid, jag måste se efter migsjälv. Om du bestämmer dig för att kämpa för dethär så får du göra det, men då får du göra det helt själv. Jag kommer absolut inte kämpa mot dig, men jag kommer heller inte kämpa för dig. Det har jag redan gjort för många gånger och det har aldrig lönat sig så nu är det din tur eller inte alls.

Allting jag gör nu är centrerat runt just precis bara migsjälv. Det viktigaste för mig är att jag är på ett ställe där jag trivs, jättegärna med någon jag trivs med (jag är extremt sällskapssjuk) men går inte det så är jag hellre ensam. Jag kan inte låta migsjälv stå ut med att ta hänsyn till allt. Jag kan inte låta migsjälv göra något jag inte trivs med och jag kan för mitt liv inte låta migsjälv stanna kvar någonstans där jag inte vill vara. För, förlåt mig, men det handlar bara om mig och jag är så less på att sitta någonstans och förbanna migsjälv för att jag stannar kvar på det stället där jag absolut inte vill vara.

Det är kanske själviskt av mig att skriva av mig såhär, men det är vad som rör sig i mitt huvud och det enda sättet jag kan sluta tänka på det (som med allt annat) är att skriva ner det här och trycka "spara & publucera", sen kan jag släppa det. Det är för min skull, ingen annans. Inte din skull, inte hans eller hennes. Det är inte något hopp om att något ska bli bättre utan bara för mig. Gör jag mig till en dålig människa när jag enbart tänker på migsjälv.

Gör jag det?

Spaceship.

Vår.
Dethär är den första våren sen... jättelänge... som det inte finns någon.
Inga fjärillar, inga rosa moln. Bara insektsspray och blå himmel.
Det känns ganska bra faktist (för om inte jag får ha dig...).

Fantasi är det vi vill ha.

image66Idag känns det mycket bättre (än igår).
Titta, det löste sig. Jag åkte och jobbade och det kändes direkt mycket bättre. Jag tror att jag är lite rastlös ända in i benen (benen i kroppen, inte benen som man springer med) och bara sitta och vänta det passar mig inte alls faktist. Över huvud taget.

Har du sett vilket väder det är? Det är ju helt sjukt. Alla känslor på en gång. Vet du förresten vad jag tror? Här om dagen så kom jag på att jag tror att jag börjar ta mig upp upp och över väldigt många saker. Eller väldigt få, men väldigt betydelsefulla saker. Jag börjar bli extremt bekväm med att vara bara jag, förstår du? Ensamstående. Jag blev kallad för 'singel' men det klingade fel för även om (som jag sa till Gadget) att det kanske (kanske är en understatement) skulle vara kul att träffa någon (duvet, en tjej typ) så är det bara inte så det ska vara. Jag vill vara bara jag, ingen annan (jag är ju bara jag, det är allt jag kan vara. Det vet jag, men jag vill att det ska vara bara jag, inget vi) Jag vill vara med mina vänner, ingen annan. Alla andra. Förvirrad? Njae.

Idag ska jag gå och kolla in min cykel, om den har kommit. Det tror jag att den har. Sen ska jag jobba igen. Tre dagar kvar. Sen ska jag förhoppningsvis få mer müsli av Gadget, det behövs för min mage blir orolig när den ser hur lite det finns kvar av det från förra batchen. Får jag inte min specialgjorda müsli med min låglaktosyoghurt blir min kropp helt förstörd nästan. Dethär är ett beroende, Gadget, du har ett livslångt antagante nu.

Nu (typ två timmar senare).
Nu har jag varit nere på cykelbutiken (jag gick dit med avsikt att kolla in min nya cykel) och, det slår aldrig fel, den har inte kommit än. Försenad av gud vet vilken förbannad jävla polackanledning. Jag blir så jävla less på motvind så jag nästan inte orkar bry mig längre. Min xbox kommer säkert att bli försenad, min bil kommer förmodligen inte att gå igenom besiktningen och jag vette fan när cykeln kommer att dyka upp. Bara för att jävlas. Just nu är det ett såntdär tillfälle som jag skulle behöva något bra, en liten bit flyt för att kompensera, annars blir det ur balans idag. Och dagen som började så bra.
"Men verklighet är det vi får."

Klagomur.

Förlåt för att jag använder min blogg till inte mycket annat än att bara klaga.
Men jag har så fruktansvärt olidligt astråkigt. Det finns verkligen ingenting att göra, jag sitter bara och väntar på att åka och jobba. Det får mig att hata mitt jobb. Jag har så tråkigt så jag vill skrika sparka slå sönder något för fan det finns ju ingenting att göra. Jo, visst, det är jättefint väder ute, det är det verkligen. Men efter som att jag ska åka och jobba typ snart så kan jag inte riktigt bara gå ut och njuta av det. För det är njuta av det med att titta på klockan en gång var 15e minut bara för att kunna beräkna tiden det tar att ta sig till, just det, jobbet. Jag vill verkligen inte åka och jobba.

Det är nu det är som värst. När jag väl kommit dit, hämtat bilen och åkt ut och satt igång med att faktist utföra jobbet, då är det inte så farligt, ibland rent kul. Fast det är alltid ibland lite roligt samtidigt som jag räknar ner timmarna tills jag slutar. Det är inte så kul så jag stannar kvar. Det är inte så kul så jag skulle göra det om jag inte fick betalt för det. Ett sånt jobb vore kul, men det får man nog drömma ganska länge om.

Så jag sitter här och slösar bort en hel dag. Och jag blir arg för att jag gör det. Arg på allt.

Jävla microsoft i tyskland, kan jag få tillbaka min jävla xbox nån gång? För i helvete hur jävla cepesvårt ska det vara att bara sköta något ordentligt från första början, och om ni verkligen inte kan det så kan ni väl åteminstone sköta ersättningen eller reparationen lite snabbt, ni måste ju inte medvetet söla. Jävla polacker och jävla tyskar.

Välkommen till min blogg om du är ny. Det är här jag tänker högt, väldigt tyst med hjälp av ett tangentbord. Dethär är mina tankar, dethär är min humörsvängning. Dethär är det jag inte säger till någon, som jag vill berätta för alla. Det är inte intressant, det är livsviktigt att du läser. Det spelar ingen roll. Det är mitt klotter som är allt jag vill ha sagt för stunden av det jag väljer att våga visa. Effekt? Nej.

Ninjitsu.

En kort helg tar slut.
En lång vecka börjar. Något dör så ett annat får leva antar jag. Fast det va en ganska bra helg trots att den va kort. Mycket TMNT, ganska mycket sol, hyffsat god mat och väldigt mycket 24. Cykelköpet har varit ganska suddigt, svårt att välja vilka delar som jag vill ha på den, men jag tror att jag har bestämt mig nu (den ska bland annat ha svarta ekrar, bredare däck och en ny bashguard. Däremot behåller jag framgaffeln som sitter på, det blir bäst så.image63 För cykelns geometri).

Sparandet.
Jag sparar in på så mycket som jag bara kan för att ha råd att göra cykeln så någorlunda klar som jag bara kan till den 15e april (då det är tänkt att bli den stora cykelköpardagen) och det gör att jag har sparat in på (som jag sa) verkligen allt jag kan. Rakhyvlar included, så nu är jag (på riktigt den här gången) jättelånghårig. Kolla bara. Oj oj oj.

In other news.
Fortfarande inga uppdateringar om hur min stackars älskade världens finaste xbox mår och när den får komma hem igen. Om du läser dethär, jag saknar dig. Jag vill att du kommer hem!

Min dvdspelare har jag varit duktig och gått och fått regionsavkodad (döm min stora förvåning när jag skulle kolla på TMNT och det stog "ey, du, fel region. Dethär går ju inte" (fast på Denon 1930 engelska så det stod typ "region error, disc unreadable"). Helt gratis va det också (stamkundsförmåner, ka-chow!) så i helgen har jag tittat på (håll i dig nu) alla de tre otecknade turtlesfilmerna. Helt regionskodade. Det va dock lite tråkigt att tvåan va så extremt mycket löjligare än jag minns den. Ettan är fortfarande nummer ett (liksom) och som tur va va trean inte lika löjlig som jag minns den (jag minns den som inte så löjlig, så det borde stå "trean va som tur va precis sådär olöjlig som jag minns den" men då kan det missuppfattas som att jag tycker att den är helt olöjlig, vilket den inte är. Den är bara inte riktigt lika löjlig som tvåan. För den är löjlig). Men ettan är inte ett dugg löjlig, alls. Den är all-ninja.

Alla planer som fanns för den här helgen som dör idag blev inte av. Det va visserligen långt ifrån bestämda planer, men det är fortfarande lite trist. Jag borde kanske ha ringt, kanske inte. Jag vet inte faktist. Jag är i en såndär "jag är lite trött på att alltid vara den som ringer" fas, duvet. Det brukar oftast vara så att jag får ta mig samman och ringa, för med största sannorlikhet brukar det vara så att den jag funderar över går och funderar över varför fan inte jag ringer osv. (Detta gäller inte dig, om du läser, du kan ta din "tja, läget?" och din "kram" och stoppa upp den i arslet. Hitta dina egna byxor, jag är inte bitter, jag orkar bara inte längre).

Sen härom dagen så somnade jag i soffan.
Och när jag vaknade till så hade jag fått för mig att Kristin va här, så jag ropade "hallå?" och gick runt och letade efter henne.. Det är lite konstigt, undrar om jag drömde om henne kanske. Sen undrar jag varför jag inte ringt henne och berättat det.. för om inte annat är det ju en anledning att ringa, inte för att det behövs, men ändå.

Så känns det som att hela veckan har varit, som att man (eller ja, jag) vaknar till och inte riktigt fattar vad det är som försiggår runt omkring mig och inte riktigt vet vad som är sanning och vad som jag kanske drömde jag det alldeles nyss eller hände det, vafan?

Hoppas innerligt inte.
Att nästa vecka (den som drar igång om unjefär 52 minuter i skrivande stund) blir lika lång och rent konstig som förra veckan va. Förra veckan vill jag aldrig ha igen. Usch (det hände inget dramatiskt, allt va bara fel. Jag va jättestressad varje dag när jag kom hem från jobbet (helt utan anledning, för det enda jag behövde göra va att se till att jag åkte hemmifrån typ 11 timmar senare, så jag hade vadå, typ 11 timmar på mig.. det borde ju räcka för att slappna av? Tydligen inte) men så blev det iaf. Det är jättekonstigt att min xbox är borta. Jättekonstigt.

Förra helgen då vi hade Alienmarathon (som inte blev ett marathon, då jag va tvungen att åka hem tidigare (redan efter andra filmen och passa även på att notera att detta är en perentes i en parantes igen) för jag va helt sjukt trött och de andra orkade tydligen inte med mer än att se klart på den tredje filmen. Så det blev jävligt avbrutet, men jag tror att det är lika bra. Hur som helst, jag passade på att väga mig där hemma hos johan (börjar bli till en rutin, för det är så sällan jag är där och det är enda stället jag väger mig på) och jag blev lite orolig.. 61kg med kläder på.. Det är 25kg mindre än augusti 2005. Jag vet vad de första 15-20kg beror på, men jag trodde verkligen inte att jag fortfarande minskade i existens (nu behöver du inte oroa dig, jag mår bra och äter ordentligt. Såja, såja.)
Jag vill spela xbox. Jag vill ut och cykla. Jag vill sitta i solen och dricka unico kaffe med Conny.
Jag vill grilla på söndagar i solen med mina tjejer. Jag vill gå på bio med Gadget.
Jag vill inte jobba, jag vill vara ledig.
Vad vill du?
Tja!

Skära.

Vecka 12.
Snart är mardrömmen slut (hålla ut?).
En dag (imorgon) kvar, sen är jag ledig. Om än ytterst lite, bara två futtiga dagar, så är jag i alla fall ledig. Jag behöver mer av vara ledigandet, för denhär veckan har verkligen varit en av de längsta på väldigt länge. Det värsta har varit att jag har varit så sjukt stressad när jag har kommit hem från jobbet. Skynda mig att duscha, skynda mig att kolla internet, skynda mig att äta så jag kan hinna slappna av. Nu är det brottom, vila fort (vi hör ju att det inte funkar. Inte så).

I övrigt, ingenting.
Det är fortfarande helt vindstilla. Det är fortfarande bra, fast jag har så sjukt tråkigt nu när de tagit min xbox ifrån mig. Jag vill verkligen att den ska komma tillbaka typ nyss för okej okej jag är helt fast, men det skulle du också vara om någon tog det du tycker allra bäst om (delad första plats med ett par saker då förstås) ifrån dig. Tänk om någon tog din luft... då skulle du tänka "vafan." eller "men, vafan?". Jobbigt är det i vilket fall som helst. Min baby togs från mig. Alla mina babys ska alltid tas ifrån mig. Stackars mig.

Ni får inga bilder denhär gången. Jag har en bild som jag skulle kunna lägga upp ifall jag orkade, men jag orkar inte för min mobil ligger där jag har lagt den, jag vet inte riktigt var det är. Ni får ett citat istället.
"Why do I keep hitting myself with a hammer?
Because it feels so good when I stop."

Ja, altså... koma?

Vindstilla.
Nu börjar jag sakna min xbox på riktigt. Jag har ingenting att göra alls över huvud taget nu när jag kommer hem från jobbet. Och jobbet bara äter upp all min tid, nu börjar det bli sådär att jag inte håller koll på vilken dag det är eller vilken dag jag gjorde vad (för även fast mitt jobb kan beskrivas som "varierande" så är det bara samma jävla skit om och om igen). Allting är bara en enda lång väntan på det som är kul. Vänta på xbox. Vänta på värmen. Vänta på cykeln. Fan jag håller på att vänta ihäl mig, jag hatar att vänta. Det är det värsta jag vet, jag vill ha något nu.image64

Sparlåga (ehrm).
Och jag hade ju tänkt vara jätteduktig på att spara ihop pengar till cykeln och det har jag visserligen varit, men jag råkade hitta en hjälm och ett par handskar och en ryggsäck som jag bara va tvungen att köpa (jag tänkte; hmm, jag kommer ju liks förbannat att köpa sakerna när jag väl har köpt cykeln, så jag kan lika gärna köpa dem nu då utgifterna liks hör till 'cykelbudgeten') och det va faktist riktigt kul, för fan vilken fin hjälm, vilka fina handskar och vilken fin ryggsäck (det är en CamelBak, en sån som man kan ha vatten i) det är. Men samtidigt, hade jag inte köpt dem hade jag kanske kunna plocka ut cykeln betydligt tidigare än som det ser ut nu..

Jag vet faktist inte vad som vore smartast. Inte är det då jag iaf, för nu känns cykeln helt plötsligt jättelångt borta (med tanke på att den kommer till cykelbutiken igår och i stort sett bara står där och väntar, och du kan ju föreställa dig hur olidligt det är. Föreställ dig. Föreställ dig nu)

Åre Bike Park
Sommarens mål?


Dirt.

Lifter loves varumärken.
Svårt att förneka (helt onödigt egentligen, att ens försöka altså). Ett par av er kanske vet att jag är svag för varumärken och blir lätt ett märke extremt trogen väldigt fort.

39268-102DC ligger närmast hjärtat och det har blivit mer en obsession (vad väljer vi för ord på svenska tycker ni?) än bara ett märke som jag gillar, för när jag känner att jag behöver (eller vill, det är oftast vill för inte fan behöver jag) köpa nya kläder så kollar jag bara på DCs utbud, ingen annan. Det finns många sjyssta märken som gör väldigt snygga kläder (element, independent, emerica, adidas, és, black label, volcom, shorty's osv osv) men jag kan/vill bara inte ha något annat än DC. Anledningen till det är nog att jag dels alltid tyckt att DC är ett extremt coolt märke men mycket ligger nog i att jag inte kan, hur mycket jag än vill, hitta något jag skulle vilja ändra i deras logotyp eller företagssymbol eller utbud. Det är perfektion.

Jag vet att det kanske (mer än kanske) ser lite löjligt ut när jag går omkring och ser ut som en DC-reklampelare, men det skiter jag i faktist, för jag ser ut som en DC-reklampelare.

Bike.
Nu är det hur som helst vår (snart åteminstone. Eller nej, vi säger väl att det är vår nu även fast jag inte riktigt vågar för jag är så rädd att bli sårad) och med våren kommer ett behov av att få åka ut och cykla. Just nu kan jag inte cykla även om jag vill, för jag har sålt min bmx till Ylva (ta hand om den nu). Jag trodde aldrig att jag skulle sälja den, men jag blev nästan tvungen för att ha råd med den nya cykeln som är påväg.

Jag hade bmxen lite som ett experiment förra sommaren, tanken va att kolla hur mycket jag faktist ger mig ut och cyklar och om jag gör det tillräckligt ofta så är det motiverat att köpa en ny cykel nästa sommar (den som kommer nu då) och gör jag inte det behåller jag bmxen så jag inte behöver ha ångest över att ha köpt en dyr cykel som bara står (bmxen va inte så dyr nämligen). Men jag va ute mer än tillräckligt för att motivera nycykelköp i år och nu står det högst upp på min -att göra- lista. För ingenting ger mig sådan frihetskänsla som att packa ner en extra tröja och lite vatten i en ryggsäck och ge mig ut på eftermiddagen och cykla helt utan mål och inte komma hem förän solen har gått ner och det nästan börjar bli morgon igen. Bara jag och min cykel. Ingen bensin, inga driftkostnader (yeah right) och inga löften om att vara någonstans en viss tid. Det är något av det absolut bästa jag vet (om vi snackar utomhusverksamheter, innomhus vet ni nog vad jag gillar bäst, och vet ni/du inte det så läs typ hela bloggen så kommer ni/du nog att förstå). Jag hoppas verkligen att det blir en sjysst sommar, den har potential att bli det nämligen. Jag hoppas att det blir grillfester, amerikansk fotboll, mycket cyklande, mycket tevespel och många långa promenader på kvällen. Mycket sittande vid ån och mycket kaffe. Hoppas.

image63

Igår (natt).
En jättekonstig natt, jag sov jättedåligt. Jag vet inte varför det är så nu, men jag vill verkligen inte sova (förut ville jag sova, men va rädd att gå och lägga mig för jag inte kunde somna osv) men nu vill jag bara inte sova. Jag vill vara vaken och göra något. Det finns visserligen inget att göra än för xboxen är i tyskland, cykeln är inte min än och det är fortfarande lite kallt ute på kvällarna för att bara vara ute. Hur som helst; inatt hade jag typ sovit på min arm eller något för jag vaknade till och hade ingen känsel som helst i vänsterarmen så jag va tvungen att rulla runt (och det kan vara jättesvårt att göra när man vaknar mitt i natten och inte fattar någonting och ena ens arm bara inte fungerar) men runt kom jag, så tog jag tag i min arm och letade mig till min hand och där blev det jättekonstigt. För jag kände att jag tog i min hand med min hand som inte hade somnat, men i den sovande handen kände jag inte att något rörde den, den fanns liksom inte. Så det kändes som att jag höll någon annan i handen och då slog det mig, där, typ klockan tre på morgonen, att jag har glömt bort hur det känns att hålla någon i handen för det kändes så... ovant. När jag såg på Underworld Evolution (jo helene, underworld filmerna är visst bra) och i den är det i vilket fall som helst en rätt passionerad kärleksscen (gud vad löjligt dethär låter) men när jag såg den så kände jag att jag inte kunde föreställa mig hur det känns. Hur det känns med hud och läppar. Jag har glömt bort det, och det känns tråkigt.
Men även fast jag det känns tråkigt så tror jag att det är bra.
Att jag har glömt bort hur det känns betyder ju att jag kan glömma bort.
Och kan jag glömma bort hur det känns kan jag glömma bort hur det känns, då kan jag glömma bort allting.

Allt är skit, alltid?

En mörk tid.
Det enda som inte får hända, det enda som kan besegra mig nu, det har hänt. Min xbox har gått sönder.
Just precis just nu när jag behöver den vill ha den som mest, när vi kunde haft som roligast tillsammans, nu när jag inte vill göra någonting annat än att bara spela med den, har den slutat fungera.
image60Det va någon dag sedan (förlåt för att jag inte skrivit tidigare, men jag har nästan inte vågat prata om det för det skär i hela min kropp att behöva säga det till någon) när jag hade en hel dag och en hel kväll framför mig med min älskade älskade spelkonsol som det hände (det enda som inte får hända, det enda som kan besegra mig nu). Jag hade precis berättat för en kompis om hur kalas det är att spela Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (som är vadå, det enda nya spelet på vadå, hur länge som helst?) och hur levande det känns och hur atmosfären som byggs upp känns så.. riktig. Det känns nästan som att jag har ett lager sand och svett över hela kroppen när jag spelat klart. Så känns det.

Så känndes det.
Så känns det inte längre.
Nu känns det bara ensamt.

Varje xboxägares mardröm blev sann, just för mig. Alltid måste allt jävla skit från helvetet hända mig. Alltid, varenda gång hela tiden. Jämt. Förstår du poängen? Alltid mig, alltid jag. Jag kommer ihåg när jag berättade passionerat om hur fantastisk min spelmaskin är och hur perfekt den är för mig (den kan inte lämna mig längre än vad sladden räcker, den vill alltid vara med mig bara jag trycker på knappen) jo, tack, det får jag ju äta upp nu. Det och en spark i ansiktet och ett kilo glassplitter och ett spjut i hjärtat. Den startar inte, den blinkar bara rött (dödens färg någon?) och den ska packas ner och skickas till tyskland för service och reparation.

Min stackars lilla vän min älskade ägodel mitt hopp om framtiden mitt ljus i livet min favoritsysselsättning min fina lekkamrat min rara, mjuka, snälla snälla snälla älskade xbox är sjuk. Död. Fungerar inte.

Jag är inte arg på den, jag brukar bli arg på sakerna när de inte fungerar. Jag brukar bli rasande när någon elektronikpryl inte gör som den borde helt utan anledning, men jag kan inte bli arg på min lilla vän. Tänk dig att du ser ett litet barn som ligger sjuk i vattkoppor, skulle du då bli arg för att det lilla barnet inte är ute och leker och sparkar boll och rispar knäna och spränger locust och kör mercedes och jagar den mexikanska gerillan? Nej. Det är klart att du inte blir arg. Du blir... jag... blir bara så orolig. Det skriker och skär som tio tusen fallande skyskrapor av glas när jag ser att min stackars lilla vän bara lider och blinkar rött och låter jättekonstigt. Förlåt mig för det jag gjorde fel, jag vet inte vad jag gjorde fel vad gjorde jag för fel? Jag vill hjälpa dig, men jag kan inte. Det enda jag kan göra är att stoppa ner dig i en låda och skicka ner dig till tyskland. Aldeles själv. Ingen som kan hålla dig i handkontrollen eller stryka dig över hårddisken och tala om för dig att allt kommer att bli bra, inte gråta, va inte orolig min älskade lilla vän allt kommer att bli bra, jag är här och kommer aldrig att lämna dig. Allt kommer att bli bra, va inte rädd. Vi kommer att laga dig. Såja. Såja. Sshh ssh shh.

När jag ringde till Microsoft xbox 360 supporten trodde jag att jag skulle börja gråta när jag skulle förklara vad som hände och inte hände när jag desperat tryckte på "onknappen" men den bara blinkar rött. Jag kände mig som att jag hade SOS operatören i luren och förklarade att min älskade rara lilla vän inte andas jag vet inte vad som är fel!
Hjälp mig!

Och till er förmodligen inte helt kolosala förvåning är det SKIT som svarar i telefonen på Microsoft xbox 360 support, de kan knappt svenska (klart att alla ska få en chans att klara sig här i landet, men tänk själv att du ringer 112 och det svarar någon som pratar typ finska... inte fan skulle du känna dig trygg av det. Jag vill att min gamla pastor Hans-Erik från konfirmationen (konfrimation? Nej.. ja, vi skiter i hur det stavas det också). Han vill jag ska svara. Han som låter i rösten som du skulle kunna, om du blundar hårt och tänker att du är kanske fyra år gammal och verkligen gör allt du kan för att föreställa dig hur självaste jultomten låter när han pratar och låter som världens vänligaste och mest tålamodiga människa du någonsin skulle kunna föreställa dig. Han vill jag ska svara i telefonen.

Det gjorde han inte.

Istället va det jag kommer fan inte ihåg vad hon heter, men det va ett jävligt fult namn och hennes dialekt måste vara det absolut vidrigaste ljudet jag hört i hela mitt liv, som svarade. Jag, 23 (snart 24) år gammal med gråten i rösten och ett trasigt tevespel försökte desperat förklara för dethär monstret i andra änden av luren vad det va som höll på att hända i mitt vardagsrum (mitt enda rum). Mitt tevespel höll på att dö. Mitt tevespel har dött. Mitt tevespel fungerar inte. Snälla... hjälp mig.

Jag vill inte skriva om vad hon sa, jag vill bara glömma bort det.

Lång historia (som jag just sa att jag ville glömma bort) kort så slutade det med att hon skulle skicka ett mail med en fraktorder till UPS som kommer (helt utan kostnad) och hämtar min xbox. Den fraktsedeln kom sedan dimpandes i brevlådan (snyggt mail ditt finska monster, nej, mail betyder inte snigelbrev som kommer med snigelposten). Här sitter jag nu, med mitt trasiga tevespel och en fraktsedel på ett språk jag inte förstår och ska altså lämna ifrån mig det finaste jag har till en helt främmande människa som kör en mörkbrun skåpbil för att ett finskt monster i telefonen sa åt mig att göra det... hela situationen säger mig att hålla i det finaste jag har och inte lämna det till en helt främmande människa som kör en mörkbrun skåpbil för att ett finskt monster i telefonen sa åt mig att göra det. Alla varningsklockor skriker att dethär är fel, dethär är precis som det absolut inte ska vara, ta inte emot dethär det gör bara ont.

Inte igen, du orkar inte mer, sluta!

Förlåt mig min rara lilla vän, jag älskar dig.


Händer.

Vaken.
Det har varit skönt att vakna de senaste dagarna, det är bra att jag äntligen känner att det finns en anledning att stiga ur sängen och inte bara vakna och fundera på vad som skulle hända om jag inte gick upp (och komma på att det inte skulle hända någonting, den enda skillnaden skulle vara att jag hade legat i sängen istället för att.. ptja.. inte ligga i sängen). Nu har jag ju inga direkt storslagna saker för mig och det är inte som att jag bidrar med särskillt mycket till det stora hela. Men det kanske är just det som är grejjen, att det inte är något storslaget som försiggår just nu. Allt står väldigt väldigt stilla. Det är bara jag, inget annat. Och i morse (tänk förmiddag) när jag va uppe och rökte med Efraims vikarie (han är ljusblå, så han får inte heta någonting, han får bara skämmas. En jävligt omogen kaffekopp) så satt jag där i bara t-shirt (visserligen två stycken, men ändå, inget på armarna) helt utan att frysa (att min hand är lila betyder inte att den fryser, det betyder bara att den är). Hur länge sedan var det? För länge sedan var det.

image54
Spiel.
Det har blivit mycket tevespelande på senaste tiden och det är skönt. Det finns egentligen inget jag vill göra hellre (det är ju en lögn, men inget av det som finns tillgängligt att göra känns mer lockande) än att bara viga en hel dag och en hel kväll och en hel natt åt mina älskade spel. Ensam, eller med sällskap (Join the party! Mer om det i nästa stycke).

image55

Nästa stycke / igår.
finns att göra, vad som ska göras och vad som borde göras. Sen kollar jag på mobilen om det har häntJag trodde för en sekund när jag vaknade igår att dagen kanske inte skulle bli så märkvärdig. Kanske bara ännu en dag, en vanlig lördag. Inget mer, inget mindre. Men döm till min stora förvåning när jag (okej, time out, när jag vaknar går det till såhär; Först vaknar jag och fattar ingenting, sen fattar jag någonting. Typ var jag är, vad som någonting med den, sen kollar jag ut genom fönstret för att kolla vad det är för väder) märkte att det va typ vår ute. Då fick jag jävligt brottom. Ja, ni läste kanske igår.. kanske inte, men det står precis här nedanför en bit ner, läs där.

image57På vägen upp till taket såg jag detdär oreangea (ööh.. stava?) huset va sådär varmt som det är på sommaren (nej jag vet att det inte är sommar och jag vet att huset inte är varmt, men det ser varmt ut) men det är så sjysst när det huset är självlysande, för då vet man att det kanske kommer att bli en sommar. Kanske. (när jag bodde inne hos min far och hade ett fönster som vette mot det huset brukade jag vara lite avundsjuk för jag tyckte det huset va så fint och deras gård va så fin jämfört med min (tänk baltiskt fängelse från kalla kriget) och de har balkonger, det har faktist inte vi. Sen kom jag på att min utsikt är det fina huset, deras utsikt är ett baltiskt fängelse från kalla kriget... Då kändes det genast mycket bättre att bo i fängelset (det ser inte riktigt ut som ett baltiskt fängelse innifrån, så det är okej). Sen dess har jag varit rätt nöjd med att bo i Luthagens ghetto (till ghettot räknas mitt hus och det mittemot som också är betonggrått bland alla andra pastellfärgade lyckohus som ligger runt oss). Fast fortfarande är jag lite avundsjuk på deras balkonger, även fast vi har takterass (tänk baltisk fängelserastgård med armerat glas från kalla kriget) så går det faktist inte upp mot en balkong. En sån vill jag ha.

Öhh.. rubrik?
Jag lyckades (med bravur) att ta mig ut igår i alla fall, Conny ville också ut så han va snäll och följde med ner på stan och drack kaffe med Anna (och jag åt en maräng... bomb... och den va skitgod, sen mådde jag illa) och när vi satt där och fikade så kom jag och Conny (jag kommer inte på vem av oss som va ursprungsinnehavaren till idén, så vi delar på äran) på att det skulle vara skitsmart av oss att (tänk till fots) ut till PC City och köpa en xbox 360 till honom.

image58OMG! Bästa idén någonsin, w00t!
Sagt och gjort. Det va sjukt länge sedan han och jag va ute på ett äventyr (och om jag ska vara helt ärlig så har jag saknat både honom och äventyren jättemycket). Det va kul, även fast solen gick i moln (måln? Nej.. haha, så kan man ju inte stava) och det blåste jävligt mycket i boländerna så tror jag att det va en av de bästa idéerna vi någonsin tänkt ut tillsammans (vi blir smartare ju närmare vi är varandra) för nu har jag äntligen äntligen äntligen äntligen en riktig kompis (inte en före detta flickvän (andnöd), inte någon helt okänd kille från var som helst som jag aldrig har träffat, inte någon pipröst jag aldrig hört talas om, utan en riktig kompis, in the flesh!) med en xbox 360! Argh! Sällskap på riktigt! Min leauge of extraordinary gentlemen har fått sin första medlem (nu fattas bara.. få se.. en, två.. två stycken. Kanske tre, ja tre. Nej fyra blir det.) det är ett par kvar, men en är mycket mer än ingen. Och att det är denhär killen är (för mig) guld värt. Conny, jag längtar så mycket tills vi kör ner längs stranden vid Kauai Channel tillsammans.

Jag tror till och med att jag va gladare än Conny över att han köpt en xbox (berättade jag att jag kännt mig lite ensam?) men jag ursäktar det med att han inte vet vilken fin livsförgyllningsapparat han precis har införskaffat. My gawd. Jag vill jaga Mexikanska rebeller med Conny i Ghost Recon Advanced Warfighter, hell, jag vill till och med jaga Conny i Ghost Recon Advanced Warfighter. Jag längtar så (det som fattas är tydligen en bättre uppkoppling till Conny, men det är vad jag har förstått på väg?).

När vi stod där inne på PC City och skulle plocka ihop ett spelkit åt Konk (Conny förkortat) så stod vi (ja, vi, vi gjorde det faktist tillsammans, för hör här) och valde spel frågade jag honom typ vilken sorts spel han ville börja med och då säger han (så vackert) "Jag vill köpa de spelen som vi kommer att ha roligast med tillsammans" . Äntligen har dagen kommit då en av mina flesh-n-blood kompisar vill göra något med mig. Tillsammans (även fast det i den här bemärkelsen innebär att han sitter hemma hos sig och jag hemma hos mig och vi spelar över internet) är dethär det bästa sättet att umgås, i alla fall delad andra plats med att gå någonstans i solen och värmen tillsammans. Där har vi det! Något att göra i solen (vara ute) och något att göra i regnet (xbox). Sommaren känns relativt räddad. Bring it on!

360 Voice.

39268-97D CO. 1ST BN. 5TH SFG GHOSTS.
Igår kom det, Ghost Recon Advanced Warfighter 2. Sju hundra mycket väl spenderade kronor.

Försök nu att förstå mitt dilemma (som har varit ständigt återkommande); Solen skiner, meddelanden på MSN med inbjudningar till att ses i solen och dricka kaffe, kroppen skriker om att "gå ut i ljuset, du behöver det!" och jag kan inte låta bli att få dendär vårkänslan (som betyder att jag tror att mitt liv kommer att bli bättre bara jag sätter foten utanför dörren), den känslan som kan få mig att göra nästan vad som helst. Och sen, problemet i dilemmat; Ghost Recon. Jag vill så gärna spela det nu på en gång. På sommaren är det ju inga problem att bara skita i att det är fint väder och med glädje dra ner både persienner och rullgardiner. Men jag tror ärligt talat att jag inte kan göra så idag. För solen är uppe. Framme. Lyser. Värmer. Jag kommer ihåg när jag satt och spelade Test Drive Unlimited och körde omkring med Rick och hade riktig ångest över att det va fredag kväll och jag skulle vara tvungen att lämna xboxen för att gå och träffa mina riktiga vänner (uh, åh nej!). Jag kommer ihåg vad han sa när jag berättade att jag tyvär måste gå snart, då sa han "Yeah, I know, me too. But I'd actually rather stay here with you. Sucks doesn't it? Having to leave your videogames to go hang out with your real friends."

Stackars oss. (Glöm inte hur länge du längtat efter värmen, otacksamma snorunge).

Titelminne: Dark Forces.

Star Wars: Dark Forces.
Det här spelet va det första spelet jag köpte för mina egna pengar.
Jag kommer ihåg när jag hittade det i hyllan på nuvarande expert (kommer inte ihåg vad hemelektronikkedjan hette då, men den som ligger i dåvarande B&W nuvarande Coop Boländerna, där vid IKEA nivet). Jag va (paus för huvudräkning) nyligen 12 år gammal då och hade precis haft skolavslutning och fått den genom tidernas största skolavslutningspresenten av min far; fem hundra kronor! Kan ni tänka er? Det räcker ju hela sommeran (kan man tro). Men det gjorde den inte. Den räckte hela vägen fram till B&W och in på elektronikaffären, för Dark Forces kostade 449:- och det va ett (till min fars stora förskräckelse och förtvivlan) givet köp. Men, han fick snällt låta mig "slösa" bort mina pengar precis hur jag ville, för inte bara va det en väldigt givmild present, den kom även under det fantastiska förhållandet "du får göra precis vad du vill med denhär" och jag kommer ihåg min mors blick (förlåt mamma) och när hon sa "men ska du verkligen lägga hela din sommarlovspeng på ett datorspel (i tonen hörde jag föraktet mot spelande och hur små lyckliga barn ska vara ute och få skrapsår på knäna och gräsfläckar på byxorna och inte sitta instängda i ett fördraget pojkrum och spela dator hela det ljusa halvåret) och i hennes ögon skymtades en växande sorg och oro om vad det är för en asocial digitalparasit hon fostrat fram egentligen och där, just då, hade jag mitt stora uppror mot mina föräldrar; Jag köpte spelet.

Just nu sitter ni och läser ett av mina starkaste minnen av min barndom, so pay a-bloody-tention.
Det va helt totalt (tänk typ som på månen) knäpptyst när jag med stor lycka betalade för spelet och vi gick och satte oss i bilen. Pappa stängde till och med av stereon för att få det sådär extra "tänk nu på vad du har gjort" tyst i bilen. Kanske va det något annat som låg bakom den stelfrusna stämmningen i luften, men min uppfattning är förtvivlan över att jag (enligt dem då, jag hävdar fortfarande att jag handlade klanderfritt i situationen. Man ska gå direkt efter det man vill ha, inte rätta sig efter andra. Inte låta andras vilja om vad jag vill ha styra min egen handling över vad jag skaffar migsjälv) slösade (faktist slösade) bort hela min peng.
Och aldrig någonsin tror jag att jag har varit så obrydd över vad mina stackars föräldrar skulle tycka om mig som då, för det jag höll i knät va den kompletta utgåvan (jag hade fått med demon till spelet i en High-Score tidning, som om du minns förtjänar en guldstjärna) av Star Wars: Dark Forces.

Jag kommer ihåg när jag gick från bilen till vårt lilla radhus på Blomstervägen i Sunnersta med kartongen i handen och nästan (nästan) ville skaka den för att verkligen känna att jag faktist har den. Jag har Dark Forces. Hela spelet, inte bara någon liten demo av första banan. Jag va bara ett "sparka av mig skorna i hallen så gruset flyger" moment från att få axla rollen som Star Wars för tillfället hårdaste hårding, jag va;

Kyle Katarn
Naturligtvis va spelet under två frustredade timmar tvungen att inte vilja installeras på min dåvarande dator, men det löste sig (som det alltid gör. Förresten, ursäkta hacket, åter till Katarn) Jag va, där i mitt rum, ingen mindre än den forna Imperiesoldaten, nuvarande legosoldaten Kyle Katarn på väg att infiltrera en av Imperiets hemliga baser för att stjäla ritningarna till deras Death Star*. Försök att föreställa er om ni kan, hur jag kunde spendera nästan en hel timme i streck i ren mållöshet när jag hittade det roterande hologrammet på dödssjärnan (se bilden här till höger). Aldrig förr hade något så otroligt snyggt gjorts i ett datorspel (inte vad jag hade sett iaf) för dethär va en revolution. "Nu har datorspelens grafik kommit så långt att det inte längre går att få det snyggare. Nu ser det så verkligt ut det bara kan, titta bara" tänkte jag när jag som Kyle Katarn bara stod där och glodde på hologrammet.

Det momentet, där, på första banan i spelet är mitt bästa minne av det spelet. Resten av spelet va ju självklart helt fantastiskt. Jag minns till exempel hur rädd jag va när jag gick omkring i den ogästvänliga banan Gromas Mines bara för att stämmningen där kändes fel fel fel, hur jag äntligen äntligen äntligen fick gå omkring i ett äkta tie fighter hangar, eller hur liten jag kände mig när jag första gången stötte på en Dark Trooper. Men ingenting går att mäta med detdär hologrammet.

Jag minns känslan (som fortfarande förföljer mig) av det totala antiklimax som finns i att klara ett spel. Det är ett firande av personlig prestation blandad med ångest
över att det faktist är slut.*Death Star, se till exempel Star Wars, ditt mongo som inte vet någonting.
Altså, alvarligt, var har du varit de senaste TRETTIO åren?! Det finns ingen ursäkt för dethär. Det är inte okej.

Sign of life.

image56Hur som helst.
Jobbveckan har nått onsdag. Jag ligger ett steg före i tankarna och tänker att "nu är det bara två dagar kvar (torsdag och fredag)", men det är det ju inte, det är ju idag också. Fast dagarna har gått rätt fort och det är [bra].
Idag kommer "sotnings och ventilationstjänst" och ska göra rent luftvägarna i huset så jag har varit tvungen att "vara snäll och plocka undan lösa föremål runt ventilationsområdet som t.ex kryddor och prydnadssaker då viss nedsmutsning kan ske i samband med rengöring". Det betyder alltså att det ska komma in nån annan jävel och stöka ner för att göra rent. Det är ju jävligt vettigt. Förmodligen är det ett gäng fisar som kommer och skojjar och är jävligt manliga. Det behöver jag, lite manlighet. Lite gamla fisar. Yum.

Sen är det vadå, torsdag. Då händer det inte så mycket vad jag vet. Jo, det är sista dagen jag måste ha med mig "den nya killen" i bilen på jobbet. Det har varit såååå drygt att ha honom hasandes efter med hans gnäll om hur jävla jobbigt allting är (dvs att typ gå i trappor och låsa dörrar). Det är något jag klarar mig utan. Jävla gnäll (för jag gnäller minsann aaldrig på någonting) men det är annorlunda, han gnäller på jobbet och det blir inte direkt lättare att göra det när han bara gnäller hela tiden. Det va en sak jag lärde mig i Arvidsjaur (att inte gnälla utan "det är bara att bita ihop"). Undrar om jag ska försöka göra så med de andra sakerna i mitt liv. Vad tror du? Fast om jag skulle göra det skulle jag ju aldrig ha något att skriva om här. Ellerhur?

Efter torsdag kommer iaf fredag, då jävlar. Då kommer Ghost Recon Advanced Warfighter 2, och då jävlar. Då, då ska jag spela det. Hela lördagen tror jag kommer att vigas åt det för vårt Alien marathon blev uppskjutet till nästa lördag.
Nu ropar min xbox, tjarå!

Mån dag?

Helger.
Jag tycker att det känns som att det är helg hela tiden. Det ska väl föreställa något bra egentligen men det känns som att (undrar hur många gånger jag har skrivit "det känns som att" på denhär sidan nu, det känns som att jag gör det hela tiden. Titta! Nu gjorde jag det igen!) det är helg hela tiden nu för tiden. Det är väl bra kanske? Jo, men det måste det vara. För på senaste tiden har jag ju ändå varit ledig rätt mycket på helgerna (eller?) och helg betyder att en vecka har tagit slut. Gjort sitt. Dött. Det är bra. Jag vill att så mycket tid som möjligt ska gå så fort den bara kan nu. Så att vi kan komma ifrån denhär tiden som är nu (som jag kommer att minnas som tiden då något låg snett, ni vet). Men nästan mer känns det som att det är måndag hela tiden. Som att vi alltid börjar på en ny vecka precis när vi lyckats bli klara med en vecka. Jag kanske ska skriva "jag" istället för "vi" men skriver jag "vi" kanske "ni" känner en samhörighet till "mig". Som att vi gör något tillsammans även fast vi är så förbannat långt ifrån varandra hela tiden.
Jag tror jag känner mig lite ensam just nu, om jag känner migsjälv rätt.

Söndagen va förresten en jättekonstig dag. När jag vaknade hade jag fått två jättetunga sms som skrek efter att få vettiga svar och jag la nästan hela morgonen på att fundera ut något vettigt att svara, det gick nog inte så bra, men jag svarade iaf. Dagen på jobbet va jättelång. Morgonen kändes som en dag, förmiddagen som en, eftermiddagen, kvällen och natten som en varsin dag. Så när jag gick och lade mig på kvällen (igår, känns redan som att det va en vecka sedan) så kändes det som att det va fem dagar sedan jag vaknade. Jag va jättetrött (fatta att vara vaken i fem dagar i streck, det är ju hur lång tid som helst).

I vilket fall som helst; Vardagar.
Nu är det vardag, som sagt (se ovan). Det känns rätt okej faktist. Jag ska jobba måndag till fredag och köra detdär jättedryga distriktet som går från klockan 17.00 till klockan 01.00, men det känns ändå helt okej. För jag har helgen att se fram emot. På fredag (ja, jag vet att jag jobbar på fredag också, men lyssna nu) släpps Ghost Recon Advanced Warfighter 2 och det mina vänner, det ska firas (genom att spela spelet).
Men (inte men i negativ bemärkelse egentligen, men ändå men) jag kommer inte hinna spela spelet så sanslöst mycket i helgen för på lördag är det Alien-marathon ( ! ) med några av boysen, sen på söndag är det... vad det nu är det kallas när tjejerna kommer över och vi hetsäter någonting. Det ska bli askul, för det verkar som att alla av dem är lediga och kan komma på söndag. Plus att det va jättelänge sedan nu.

Veckor som kommer efter veckor som den som precis börjat idag (måndag, en vardag).
Nästa vecka jobbar jag bara onsdag och torsdag. Det är en bra, för jag har absolut inga planer alls över huvud taget, det enda jag vet att jag ska göra är att ta det jävligt långsamt. Sen om någon vill hänga med få de (gärna) göra det. Kanske kan vi spela lite tevespel tillsammans?
Kanske se en film eller dricka fyra koppar kaffe nere på stan?
Gå på bio eller gå ut och äta? Dela på en flaska vin eller åka till Stockholm?
Kanske kan vi göra någon av de sakerna vi alltid och aldrig gör tillsammans?
Kanske.
image52
Jag skulle göra vad som helst...

Vår?

Solen.
Jag kan inte riktigt beskriva hur inte förberedd jag va på att vakna och se att solen är uppe. Även om den kör mindtricks (dvs den får en att tro/hoppas att kanske snart är det slut på eländet) så är det faktist kul att se den igen.
Det va riktigt länge sedan nu, du är välkommen.

På en gång så kommer det över mig allting som den för med sig, allt som går att göra (och har gjorts, tyvär, men nu låter vi inte det förstöra det faktum att solen faktist är framme och värmer och dödar snön i ett långsamt evighetskrig). Direkt vill jag bara kasta mig i bilen/på bmxen/i skorna/var som helst, fan ut genom fönstret duger, bara jag får kasta mig någonstans. Men i år ska jag inte låta mig luras, det är inte över förän den sista biten snön har försvunnit och jag blivit försäkrad om att nu kommer det ingen mer.

Vi vill ju inte ha en repris av förra årets besvikelse, eller hur?

Fredagen (igår då, det är lördag idag).
Jag hade lite planer, lite eventuella aktiviteter och ett par inbjudningar, men det gick inte riktigt. Jag beslutade ganska direkt att jag ska förbli isolerad och spendera all (eller så mycket jag bara kunde) av min vakna tid med min xbox, vilket jag gjorde. Ghost recon advanced warfighter själv växlade med Gears of war med R (insert andnöd och hjärtstillestånd), och det slutade med att jag hade unjefär en av de bästa dagarna jag haft på väldigt (läs väldigt) länge. Mina tevespel är höjden av min själavård.

El laberinto del Fauno.
Och i torsdags va jag och Gadget och såg Pan's Labyrinth och jag måste säga att även fast jag hade höga förväntningar om den så blev jag positivt överraskad. Jag visste inte om att filmen va genomgående spansktalande (skriver man så? Nu kanske det blev fel bara för att jag försökte få det att se lite snyggt ut, men ja, de pratade spanska genom hela filmen, låter det bättre?) men det bidrog absolut inte till det sämmre, utan filmen blev (hör här) bättre av att de pratade spanska. Den kändes mer... riktig. (inte äkta, för det är fortfarande en saga). Nu finns det minst två (jag kanske har missat flera tusen som redan finns, men skjut mig för att jag inte har stenkoll) filmer om sagor som är riktigt riktigt bra. Pan's labyrinth är den ena, Lady in the water är den andra. Den blev jag ärligt talat också riktigt överraskad av (fast av den förväntade jag mig ingenting eller rent av att den skulle vara dålig, men det va den som du nog redan räknat ut inte). Den är en mycket mindre film än Pan's labyrinth men fortfarande så känns den som en hel värld. Se den. Dem, se båda. Nu. Frågor? Framåt.

Idag.
Jag hade tänkt att jag skulle göra en repris av idag, men med solens agerande funderar jag på om jag ska ta mig ut en sväng (jag tänker fortfarande sitta hemma och spela tevespel alldeles ensam ikväll, men än så länge har inte solen varit framme så mycket i år så att helt stänga ute den känns lite väl "premature" (oh no, it is very mature, haha. Titta, nu får ni en perentes i en perentes (i en perentes))) fast frågan är vad jag ska göra. Kanske den vanliga rundan till Akademibokhandeln och konstatera att den helt enkelt inte är sci-fi bokhandeln, sen gå hem igen. Då har jag ju åteminstone fått lite luft.
Uh.. jag vill ha sällskap. Vem kan man... nej, skit i det.

MsMunky.
Jag vill inte att det ska vara såhär (mellan oss).
Även om jag (fösöker) spela cool och obrydd
så saknar jag dig.