Fan, förlåt (och pickis, dinosaurier och nya byxor)

Min mamma sa till mig.
Hon sa att denhär sidan är beroendeframkallande.
Det är kul att hon tycker om den och om jag ska vara
ärlig så har jag haft lite dåligt samvete över att jag
varit så kollosalt dålig på att uppdatera den.
Nu har det ju i och för sig inte gått sådär oändligt lång tid sen jag skrev senast men jag har ändå mellan nio och elva unika besökare varje dag (vissa dagar är det fler, andra dagar färre. Men oftast är det mellan nio och elva av er som kollar varje dag och det gör mig glad). Jag har ingen aning om vilka ni är även fast jag kan gissa mig till unjefär fyra eller fem av er men resten är ovisshet. I vilket fall som helst så är det askul att ni kommer tillbaka, nästan varje dag och kollar in. Tack ska ni ha.

Helgen (igår och i förrgår)
Det va en kollosalt jättedryg helg på. Väldigt mycket att göra och allt som dök upp kom precis när det passade som sämst och väl på plats så krånglade allt som kunde krångla och i lördags blev jag nästan arg för att jag va så trött när jag kom hem och inte orkade göra någonting alls över huvud taget.

Men igår (söndag) kväll lyckades vi styra upp årets första pickis, det va kul. Det blev lite kallt framåt kvällen och konsum på ringgatan har extremt dåligt utbud av saker att äta direkt, utomhus utan bestick. Det slutade med att vi satt och åt chiabattor med soltorkadtomatcremefraiche (stavas det så? Jag vet faktist inte, det ser fel ut). Men efter som att jag håller på att arbeta på att bli bättre på att inte klaga så mycket så kan jag ju berätta om att det faktist va kul. Kul att kunna sitta ute och kul att träffa mina fina vänner (dålig som jag är glömde jag helt och hållet bort att ta kort, för det ber jag om ursäkt, men jag kompenserar med en asspic lite längre ner). Kvällen slutade med att jag tog med mig Sofia hem och vi kollade på Jurassic Park med engelsk text för hörselskadade vilket hon tyckte va extremt kul, jag däremot somnade in ganska fort där i soffan och sov jättegott genom hela filmen, sen väcktes jag av det tråkiga beskedet att hon skulle gå hem. Då va jag så trött så att jag knappt kunde stå upp (jag höll bokstavligt talat på att trilla omkull, nästan som att jag varit full), trött va det jättelänge sedan jag va. Jag drack lite kaffe och blev varnad om riskerna med koffein när man är trött. Det till trots däckade jag kanske fem minuter efter att jag kommit isäng och pratat klart med Martin i telefonen.

Grön är den nya svart (inte riktigt, men jag har ett par nya byxor)
39268-94

Efter mycket om och men (som vanligt) så har jag äntligen fått hem mina nya brallor. Jag beställde dem från Vildmark (före detta militaryshop) och de va så duktiga så de skickade ett par svarta (som jag redan har ett par av, nog för att det kan vara praktist att ha två par, men nu hade jag faktist beställt ett par gröna och rätt ska vara rätt. Jag tror att militaryshop är en av de absolut mest vilsna butikerna som finns, speciellt efter som att de utger sig för att vara någon sorts "specialister" inom området militär utrustning och kläder. Den fysiska verkligheten ser däremot helt annorlunda ut, de har noll koll på vare sig tygsorter, tillverkare, utbud eller tillgänglighet och de är extremt dåliga på att sätta moraliskt försvarbara priser (men som tur är så är byxorna helt rätt prissatta och det är väl egentligen det enda som spelar någon roll).

Hur som helst, även dessa byxor är av märket 5.11 och modellen heter "TDU" och de är unjefär världens bästa brallor. För jag har skapat ett beroende av benfickor (det känns så medelålders att erkänna det) men det går verkligen inte att leva utan mina älskade benfickor och det finns en mycket strikt procedur över hur byxorna ska packas. I vänster benficka har vi ett paket cigaretter och ett paket tuggummi. Höger benficka håller plånboken. Vänster framficka huserar nycklar, en tändare och mp3-spelaren och höger framficka är till för mobiltelefonen.

39268-955.11s byxor är en vidareutveckling av amerikanska militärens fältbyxor med ett par små, men ack så avgörande förändringar. Till exempel så har de elastisk midja (vilket gör att jag inte behöver dra upp byxorna lika ofta), bredare hällor (som ni ser på bilden) vilket i sin tur erbjuder förstärkning åt ovanstående egenskap då det inte slutar med att byxorna hänger i bältet i hällorna enbart utan dehär hällorna hållar bältet på plats hela dagen. Höger framficka har (praktist nog sett) välsignats med en liten ficka i fickan där mobiltelefonen precis får plats. Det gör att mobiltelefonen håller sig "stående" i fickan och lägger sig inte längs fickans botten vilket gör att det känns väldigt opraktist då den slår emot låren eller till och med knäna (ja, så långt ner har jag byxorna ibland) när man går omkring . Plus att det ser konstigt ut, och som vi alla vet är utseendet allt (err). Framfickorna är även djupare än originalmodellen vilket är bra, för då ramlar inte allt ur fickorna när man sätter sig ner (i bilen eller i soffan med fötterna på bordet till exempel). Benfickorna i sin tur har fått två mindre fickor i fickorna som gör det lätt att hålla ordning i benfickorna. Grundtanken med dessa fickor är att man ska kunna ha extra magasin till sitt eldhandvapen i dem, men eftersom att jag inte brukar eldhandvapen så ofta så har jag hittat andra användningsområden till dem, till exempel; Ett cigarettpaket i den bakre lilla fickan innuti benfickan och tuggummipaketet i den främre lilla fickan innuti benfickan. Det gör att man kan ha kvitton eller annat oviktigt "löst" i den stora fickan utan att behöva leta ihäl sig efter cigaretterna (exempelvis). Alla fickor med lock (benfickorna och bakfickorna) har fått kardborrestängning istället för knappstängningen som är på originalet. Det underlättar väldigt mycket då knapparna va extremt bökiga att handskas med och de lämnade rätt fula märken på utsidan av fickorna efter ett tag när man använt byxorna. När byxorna levereras sitter det skumgummiaktiga plattor i förstärkningarna på knäna vilket kan vara bra att ha när/om man använder byxorna som det är tänkt att de ska användas (militärt eller polisiärt). Dessa tas naturligtvis ut direkt efter som att jag varken är militär eller polis och har dessa byxor enbart för att de är så sjukt snygga och som jag har dem sitter inte knäskydden på knäna utan på smalbenen. Slutligen så har dragskon längst ner gjorts om till en bättre som både håller knuten bättre och är lättare att knyta upp jämfört med originalet. Jag kan inte räkna hur många gånger jag svurit mig förbannad över hur drygt det va att knyta upp den gamla dragskon på originalbyxorna när det va läge att få av byxorna fort (ja, ni kan ju tänka själva när det va, nu är ju inte det ett problem längre. Men det är fortfarande bra att kunna ta av sig byxorna som folk och man vet ju aldrig, speciellt inte nu efter att jag lagt upp en bild på min häck på internet).

Nu vet ni allt om 5.11s TDU byxor.
Slutligen då; Jag älskar mina byxor.

Shit, nu är jag sen till jobbet, sköt om er! Puss och kram!

Kommentarer
Postat av: sabbaa

snygg blogg!

2008-03-01 @ 19:30:09
URL: http://sabbaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback